Talous

Keskisuomalaisen Kangaskorpi ei niele Malisen arvioita lehtien jakelun loppumisesta: "Voisiko Posti olla voittoa tuottavan yhtiön sijaan palvelulaitos"

Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-PekkaKangaskorpi pitää Postin Malisen arvioita lehtien jakelun loppumisesta mahdollisesti jo 2025 hurjana.
Petteri Kivimäki
Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi uskoo, että lehtiä jakelee tulevaisuudessa joku muu, jos Posti lopettaa jakelun.

"Sanomalehtien jakelun loppuminen jo vuonna 2025 kuulostaa todella hurjalta", Keskisuomalaisen konsernijohtaja Vesa-Pekka Kangaskorpi sanoo. "Siinä syrjäytettäisiin suuri osa suomalaisista tiedon ääreltä."

Kangaskorven mielestä nyt on laajemman keskustelun paikka Postista ja siitä, miten jakelu jatkossa toimii. "Jos Posti ei lehtiä jakele, sen tekee sitten joku muu. Painettuja lehtiä kyllä tarvitaan."

Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen mukaan lehtien jakelu voi loppua jo vuosina 2025–2030, jos pahimmat kauhukuvat toteutuvat.

"En oikein usko näin dramaattiseen muutokseen näin nopealla aikataululla. Vuoteen 2050 mennessä muutos voi tapahtua, mutta ei muutamassa vuodessa", Kangaskorpi sanoo.

"Jos uhkakuva toteutuisi, sillä olisi dramaattinen vaikutus Keskisuomalainen-konsernin ja kaikkien muidenkin lehtien tulokseen."

Keskustelua Postin asemasta pitäisi käydä Kangaskorven mukaan laajasti ja pohtia, mitä yhteiskunta Postilta haluaa. "Voisiko Posti olla voittoa tuottavan yhtiön sijaan palvelulaitos, jotta suomalaisten tiedonsaanti turvataan."

Kangaskorven mukaan Suomessa erittäin moni ihminen saa tietonsa painetuista sanomalehdistä, joten jakelun turvaaminen tavalla tai toisella on välttämätöntä.

"Eniten saamme palautetta nykyisin huonosti toimivasta jakelusta. Ihmiset ovat todella huolissaan tästä."

Lue lisää