Talous

Vauvasta yrittäjäksi? Tänään syntyville jaetaan yrittäjäopas jo synnytyssairaalassa

Talenom Oyj kunnioittaa tempauksellaan Yrittäjän päivää.
Ville-Petteri Määttä
Tänään syntyviä kannustetaan yrittäjäksi ensi hetkistä lähtien. Arkistokuva.

”Miten kasvatan lapsestani iloisen yrittäjän” -kirja lahjoitetaan tänään kaikissa Suomen synnytyssairaaloissa syntyvien vauvojen vanhemmille.

Tempauksen tausta-ajatuksena ovat tutkimustulokset, joiden mukaan yrittäjät ovat keskimäärin palkansaajia tyytyväisempiä elämäänsä, uskovat enemmän itseensä ja suhtautuvat positiivisemmin tulevaisuuteen – kaikki ominaisuuksia, joita useimmat vanhemmat toivovat lapsilleen, tiedottaa Talenom.

Kirjassa viiden menestyneen yrittäjän vanhemmat kertovat lapsensa tiestä. Mukana ovat Jasper Pääkkösen äiti, nyhtökaurasta tunnetun Maija Itkosen vanhemmat, mediayrittäjä Arman Alizadin isä, Slushin toimitusjohtajan Andreas Saaren vanhemmat sekä Elektrobit/Bittiumin Juha Hulkon vanhemmat.

Vanhemmat eivät ole varsinaisesti kasvattaneet lapsiaan yrittäjyyteen, mutta he ovat monin eri tavoin tukeneet ja vahvistaneet niitä ominaisuuksia, joita yrittäjät tarvitsevat: itseluottamusta, luovuutta, yhteistyökykyä ja rohkeutta, mutta myös kykyä sietää epävarmuutta, pettymyksiä ja epäonnistumistakin.

Lasta tukeva kasvatus onnistuu kaikilta vanhemmilta. ”Anna lapsesi olla se hyvä tyyppi! Ole hänestä kiinnostunut, tue ja auta ratkaisemaan ongelmia. Sinun ei tarvitse olla itse mikään erityinen osaaja, ihan tavallinen vanhempi riittää”, lastenpsykiatri Mirjami Mäntymaa sanoo.

Talenom haluaa kirjalla muistuttaa, että tulevaisuuden yrittäjät ovat jo keskuudessamme.

"He leikkivät teillä kotona tai narisuttelevat teini-ikäisinä jääkaapin ovea keittiössänne. Heistä voi vielä tulla vaikka mitä", tiedotteessa todetaan.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aarre: Motoyrittäjä Monika Pekkola on harvinaisuus – ”Jostain syystä motot on suunniteltu kaksimetrisille miehille”

Ensikoti voi muuttaa äidin ja vauvan elämän – satsaus ensikotiin saattaa estää huostaanoton

Jenni Kulmalan suunnittelema lastenvaatekaava myytiin yön aikana loppuun – Kulmalasta se teki kaavayrittäjän