Talous

Munax siirtää osan tuotannostaan Kustaviin – helpottaa tilaongelmia Laitilassa

Yrityksen kehittämien kananmunatuotteiden valmistus siirtyy Laitilasta Kustaviin.
Kari Salonen
Perinteisten kuorimunien lisäksi Munax valmistaa kuluttajamarkkinoille useita tuotteita, esimerkiksi hedelmän- ja marjanmakuisia valkuaisjuomia ja käyttövalmista munavoita.

Kananmunapakkaamo ja kananmunatuotteita valmistava Munax laajentaa toimintaansa Kustaviin. Yritys on ostanut Kustavin Puu Oy:n konkurssipesältä 7 000 neliömetrin kiinteistöt.

Ostettuihin tiloihin siirtyvät Munaxin nykyisestä Laitilan kiinteistöstä tuotantolinjat, joilla valmistetaan yrityksen kehittämiä kananmunatuotteita. Kananmunien pakkaaminen jatkuu Laitilassa.

Yrityksen mukaan sen toiminta on kasvanut voimakkaasti viime vuosien aikana innovaatiotoiminnan myötä, ja nykyiset tilat ovat jo rajoittaneet uusien kananmunainnovaatioiden tuotantoa.

Uusi yksikkö tulee arvion mukaan työllistämään kymmenkunta henkilöä. Yhteensä yrityksessä on 90 työntekijää.

Osa halleista on lähes käyttämättömiä, Munax Oy:n toimitusjohtaja Janne Torikka kertoo.

"Vaikka kiinteistöllä alkaa nyt mittavat muutostyöt, näemme ekologisempana hyödyntää olemassa olevia kiinteistöjä."

Kananmunan kulutus on ollut kasvussa useiden vuosien ajan. Viime vuonna helteinen kesä aiheutti kasvuun poikkeuksen, mutta tänä vuonna edellisvuosien kehitys on jatkunut.

Kantar TNS Agrin mukaan kulutus nousee 53,8 miljoonaan kiloon eli lähes takaisin vuoden 2017 tasolle. Viime vuonna kulutus jäi 52,1 miljoonaan kiloon.

Lue myös:

Munavoi on nyt patentoitu – "Koko Suomelle hieno juttu"

Munax suunnittelee munasmoothien vientiä Saksaan

Munax investoi uusiin tuotantotiloihin Laitilassa

Lue lisää