Talous

St1 rakentaa uuden biojalostamon Göteborgiin

Uusi biojalostamo tuottaa 200 000 tonnia polttonesteitä ja on merkittävä lisä liikennepolttonesteiden alueella, sanoo jalostamon johtaja.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
St1 on parin viime vuoden aikana investoinut Göteborgin jalostamolle.

Energiayhtiö St1 rakentaa uuden biojalostamon jalostamolleen Göteborgissa. Uuden biojalostamon on määrä aloittaa toimintansa vuonna 2022. Siellä voidaan käyttää laajaa valikoimaa raaka-aineita biodieselin, lentopolttoaineen ja teollisuusbensiinin valmistamiseen.

St1 on parin viime vuoden aikana investoinut Göteborgin jalostamolle, ja tavoitteena on nostaa sen uusiutuvien polttonesteiden tuotanto 200 000 tonniin.

Koko investoinnin arvo nousee noin 200 miljoonaan euroon. Tämä sisältää vedyn tuotantolaitoksen, uusiutuvien polttonesteiden tuotantolaitoksen ja uuden säiliöalueen.

"St1 on pohjoismainen energiayhtiö, jolla on selkeä visio olla johtava hiilidioksidipäästöjä vähentävän energian valmistaja ja myyjä. Se tarkoittaa oman uusiutuvan energian tuotannon jatkuvaa kehittämistä ja vahvistamista fossiilisten hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi eri sektoreilla – uusi biojalostamo tulee olemaan merkittävä lisä liikennepolttonesteiden alueella", sanoi St1-jalostamon toimitusjohtaja Bo-Erik Svensson tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen suurimmat tuulivoimalat Simoon: Teho on 5,6 megawattia, ennen 1 megawatin voimalaa pidettiin suurena

Eriävä mielipide: Hallituksen biosekoite tuo autoilijoille jopa miljardilaskun

St1 ja SCA ja aloittavat polttoainetuotannon mäntyöljystä