Talous

KL: Keppihevosyrityksen starttirahahakemus torjuttiin naurettavana ja epäuskottavana – äidin ja tyttären harrastuksesta versoi viime vuonna yli 200 000 euron liikevaihto

Virva Klaasio otti alkupääomaksi 3 000 euroa omista säästöistään. Hän irtisanoutui töistään lääketehtaassa yrityksen alkaessa menestyä.
Hanna Heinonen
Keppariharrastus on saanut suuren suosion koululaisten keskuudessa. Tässä keppihevoslääkäri tarkistaa ratsua Lempäälän Ideaparkissa. Kuvan keppari ei tiettävästi ole Taikakepparin tuote.

Hattulalaisen Taikakepparin tarina on huikea, mutta sen alku varsin vaatimaton, Kauppalehti kertoo.

9-vuotias Julia Aarrekivi pyysi äitiään Virva Klaasiota tekemään hänelle keppihevosen. Ensimmäisen kepparin innostamana tytär alkoi tehdä omiaan, joista tuli harjoittelun myötä yhä hienompia. Kun ylimääräisiä laitettiin myyntiin tori.fi-sivustolle, ne kävivät kaupaksi heti.

Vuonna 2015 Virva Klaasio sai idean keppareiden omasta verkkokaupasta ja niiden myyntiä varten perustettavasta toiminimifirmasta. Tytär oli silloin 11-vuotias.

Starttirahaa yritykselle ei kuitenkaan herunut, koska niitä myöntävät pitivät koko liikeideaa naurettavana ja epäuskottavana. Virva Klaasio lainasi firman aloittamiseen 3 000 euroa omista säästöistään, Kauppalehti kertoo.

Kahdessa vuodessa liikevaihto kasvoi jo sellaisiin mittoihin, että firma oli järkevää muuttaa oikeaksi osakeyhtiöksi. Firman muuttuessa osakeyhtiöksi Klaasio irtisanoutui työstään lääketehtaassa, ja omasta Taikakeppari Oy:stä tuli hänen ainoa työnantajansa. Nyt yhdeksäsluokkalainen Julia Aarrekivi tekee yrityksessä töitä sen mukaan mitä koululta ehtii ja tuotantoon on pestattu myös alihankkijoita. Taikakepparin liikevaihto oli viime vuonna 207 000 euroa.

Yrityksen kiireisintä aikaa ovat lokakuiset Helsinki International Horse Show ja joulut. Joululahjaksi keppihevosia tilataan ympäri maailman ja asiakkaita palvellaan verkkokaupassa myös ruotsiksi ja englanniksi.

Kauppalehti: Äidin ja tyttären keppihevosfirmalle naurettiin, starttirahaa ei herunut – sitten bisnesideasta kasvoi kansainvälinen verkkokauppa

Lue lisää:

Video: Keppihevosista kasvoi laaja ja katseenkestävä harrastus: "Voimme tehdä jotakin suurta yhdessä"

Kommentti: Keppareista tuli kypsyyskoe

Kirja-arvio: Riemukas kirja kaikille keppareiden ystäville

Keppihevoset lahjaksi Britannian pikkukuninkaallisille

Lue lisää

Tie monimuotoiseen työyhteisöön on hidas, mutta kannattaa: Parantaa liikevaihtoa ja vahvistaa menestystä

Hallitus esittää: Yksittäinen yhtiö voi saada uutta yritystukea puolen miljoonan euron edestä – oikeutetut toimialat selviävät vasta myöhemmin

Keppihevosharrastajien ja Vermon raviradan välille syttyi raju riita, kun Vermo hankki keppihevosten MM-kisojen tavaramerkin: "Käy yhtä paljon järkeen kuin eskarilainen YO-kirjoituksissa"

Keppareiden ja sirkuksen suosio harrastuksena kasvaa – joissakin lajeissa kallis hinta sekä jako menestyjiin ja muihin tiputtaa nuoria pois