Talous

S-pankki: Ulkomaillakin levinnyt trendi levisi Suomeen – jo kymmenet tuhannet suomalaiset innostuneet mikrosäästämisestä

Mikrosäästäjä sijoittaa pieniä arkisia summia esimerkiksi rahastoihin.
Hanna Linnove
Mikrosäästäjä saattaa esimerkiksi sijoittaa euron jokaista tekemäänsä korttiostoa kohti sijoitusrahastoon.

Siirrätkö päivittäin tai viikoittain pieniä summia sivuun ja sijoitat ne esimerkiksi rahastoihin? Tätä tekee nimittäin jo kymmenet tuhannet suomalaiset ja ulkomailla se on iso ilmiö, kertoo S-pankki.

Ilmiö on nimeltään mikrosäästäminen. Se yleistyy S-pankin mukaan Suomessa voimakkaasti.

Yksi ilmiötä siivittänyt tekijä on S-pankin tarjoama mahdollisuus sijoittaa rahastoon esimerkiksi S-ryhmän kuukausittaiset bonusmaksut tai euro jokaista tekemäänsä korttiostoa kohti. Säästäjäksi nimetyllä palvelulla on S-pankin mukaan 20 000 käyttäjää.

Myös muut rahoituspalvelut ovat tuoneet tämän vuoden aikana markkinoille vastaavia mikrosäästämispalveluita.

”Olemme kertoneet, että haluamme tehdä säästämisestä kansallisharrastuksen. Mitä useampi toimija tarjoaa helppoja ja edullisia palveluja aloittaa sijoittaminen, sitä parempi”, toteaa S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminnan johtaja Hanna Porkka.

Porkan mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että mikrosäästämisestä on tulossa suoranainen villitys.

Yksi siihen houkuttava tekijä on Porkan mukaan korkotaso, jonka ennustetaan säilyvän poikkeuksellisen matalana vielä vuosia. Sen vuoksi talletustileiltä ei ole odotettavissa merkittäviä korkotuotteita lähivuosina.

S-pankin tiedotteen mukana Porkka on innoissaan siitä, että moni suomalainen on innostunut säästämään ja sijoittamaan ensimmäistä kertaa elämässään. Yli 40 prosenttia rahastosäästämisen Säästäjässä aloittaneista kertoo, ettei ole sijoittanut koskaan aiemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

YIT:n johtaja kehuu Triplaa Suomen vihreimmäksi kauppakeskukseksi, joka pienentää kuluttajien hiilijalanjälkeä – betonikompleksin hiilijalanjälkeä ei tiedetä

Kobolttia etsivä kaivosyhtiö jättänyt varauksia tuhansille neliökilometreille – kohteet Lapissa, Koillismalla ja Kainuussa

Virolainen Operail haastaa VR:n rautateiden rahtiliikenteessä