Peliyhtiö Rovio järjestelee lisensointiliiketoimintaansa – enintään 20 työtehtävää vähenee - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Peliyhtiö Rovio järjestelee lisensointiliiketoimintaansa – enintään 20 työtehtävää vähenee

Rovion mukaan tavoite on tehostaa ja parantaa toiminnan kannattavuutta.
Taustalla on kova kilpailu kuluttajatuotteissa, mikä on alentanut lisensointiyksikön liikevaihto-odotuksia, Rovio kertoo. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Peli- ja viihdeyhtiö Rovio järjestelee lisensointiliiketoimintaansa uudelleen ja aloittaa yksikössä yt-neuvottelut. Toimet koskevat yhteensä 32:ta työntekijää maailmanlaajuisesti. Uudelleenjärjestelyssä enintään 20 heistä voi menettää työpaikkansa.

Rovion mukaan tavoite on tehostaa ja parantaa toiminnan kannattavuutta. Taustalla on kova kilpailu kuluttajatuotteissa, mikä on alentanut lisensointiyksikön liikevaihto-odotuksia, Rovio toteaa.

Brand Licensing -liiketoiminnassa on tarkoitus jatkossa keskittyä tärkeimpiin lisenssikumppaneihin ja jälleenmyyjiin.

"Rovio omistaa ainutlaatuisen Angry Birds -brändin, jolla on hyvin korkea maailmanlaajuinen tunnettuus. Kilpailutilanne lisensointimarkkinoilla, erityisesti kuluttajatuotteiden osalta, on kuitenkin koventunut. Meidän on näin ollen pyrittävä tekemään asioita tehokkaammin ja sopeutettava toimintatapojamme sekä uudelleenjärjesteltävä lisenssiliiketoimintamme vastaamaan tätä tilannetta", sanoi toimitusjohtaja Kati Levoranta tiedotteessa.

Lue lisää

Tuhansia hoitajia koskevat kuntien yt:t ihmetyttävät, kun hoitajista on huutava pula

HKScanin pääluottamusmies: Ylitöitä tehty rajusti ylimitoitettujen irtisanomisten jälkeen

Ilmarinen vähentää 70 tehtävää, mutta perustaa samalla 60 uutta

S-Pankki vähentää 54 henkeä yt-neuvottelujen päätteeksi