HKScanin Rauman siipikarjatehtaan johtoon ja toimihenkilöihin harvennus, yt-neuvottelut käyntiin ja koko konsernin toimintamalli uusiksi - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

HKScanin Rauman siipikarjatehtaan johtoon ja toimihenkilöihin harvennus, yt-neuvottelut käyntiin ja koko konsernin toimintamalli uusiksi

HKScanin uusi kuluttajalähtöisempi toimintamalli tulee käyttöön vuoden loppuun mennessä.
Juha Sinisalo
HKScanin Rauman siipikarjatehtaan tuotannon ylösajo on ollut vaikeuksia täynnä. Nyt pitäisi mennä jo paremmin.

Elintarvikekonserni HKScan käynnistää yhteistoimintaneuvottelut, jotka Suomessa kohdistuvat merkittävimmin Rauman siipikarjayksikön toimihenkilöihin, ylempiin toimihenkilöihin ja johtajiin.

Rauman uuden siipikarjatehtaan tuotannon ylösajo on painanut yhtiön tulosta jo toista vuotta. Nyt käynnistyvät neuvottelut eivät koske työntekijöitä ja tuotannon henkilöstöä.

"Suunniteltujen toimintamallisuudistuksen ja tehostamistoimien arvioidaan alustavasti voivan johtaa enintään 25 työsuhteen päättymiseen", yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Raumalla työskentelee vähän yli 600 henkilöä. Rauman-tehtaan nykyisenä johtajana toimii Antti Jalo.

HKScanin tuotannosta vastaa Mika Koskinen ja konsernin Suomen liiketoiminnasta Atrialta keväällä yhtiöön siirtynyt Jari Leija.

Viestintäjohtaja Heidi Hirvonen viittaa yhtiön viimeiseen puolivuotiskatsaukseen, jossa kerrottiin tehtaan tuotannon jo sujuneen paremmin.

Lihatalo HKScan julkistaa vuoden kolmannen neljänneksen tuloksensa 6. marraskuuta. Yhtiö ei kommentoi, onko Rauman siipikarjayksikkö jo voitollinen.

HKScan aloitti viime keväänä uuden toimintamallin ja strategian uudistamisen. Yhtiö aikoo julkistaa strategiansa ennen vuoden loppua.

Suunnitellun toimintamallin uudistuksen ei arvioida johtavan henkilöstövähennyksiin yhtiön muilla markkina-alueilla kuin Suomessa. Yhtiö aikoo jatkaa kaikilla neljällä maantieteellisellä markkina-alueella.

Suunniteltu toimintamallin uudistus koskisi pääasiassa toimihenkilöiden raportointisuhteiden muutoksia, joilla ei arvioida olevan olennaista vaikutusta konsernin henkilöstön määrään tai työehtoihin. Suunnitellun toimintamallin uudistuksen arvioidaan voivan johtaa henkilöstövähennyksiin tai olennaisiin muutoksiin työsuhteissa vain Suomessa.

”Suunnitellulla toimintamallin uudistuksella tulee olemaan keskeinen merkitys yhtiön viime keväänä käynnistämän kolmevuotisen turnaround-ohjelman ja työn alla olevan uuden strategian toteutuksessa. Toimintamallin uudistamisen tavoitteena on vahvistaa yhtiön markkina-aluekohtaista tulosvastuuta ja -johtamista. Haemme myös nykyistä selkeämpiä toimintatapoja sekä vahvasti asiakas- ja kuluttajalähtöistä tapaa toimia. Suunnitelman mukaan konsernitasoiset synergiaedut hyödynnetään jatkossakin” sanoo HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä.

HKScan tarkastelee myös mahdollisuutta sopeuttaa Outokummun ja Paimion nautayksiköiden henkilöstömääriä määräaikaisilla lomautuksilla ensi vuoden aikana.

Yhtiön tavoitteena on tehdä päätökset ja toteuttaa mahdolliset toimenpiteet heti yhteistoimintaneuvottelujen päättymisen jälkeen, kuitenkin viimeistään vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lue lisää:

HKScan: Tulos parani selvästi – osakeanti onnistui

Lue lisää

Leivon Leipomo ja HKScan perustavat yhteisen Boltsi Oy:n suositun siemenpyörykän valmistamiseksi

Lihan hyvä kysyntä vetää HKScania – siipikarjanlihan myynti kasvanut 15 prosenttia

HKScan ei lupaa vasikoita uusille kasvattamohankkeille

LSO myynyt tonttinsa Vantaalla – vuokralainen HKScan osti