Finnairin osake reippaassa laskussa – toiminnan kannattavuus heikkeni reilusti - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Finnairin osake reippaassa laskussa – toiminnan kannattavuus heikkeni reilusti

Kolmas vuosineljännes on perinteisesti Finnairin vahvin vuosineljännes.
Finnairin kannattavuutta painoivat muun muassa polttoainekustannusten nousu ja lentorahdin heikko kysyntä. Lehtikuva/Martti Kainulainen

Lentoyhtiö Finnairin liiketoiminnan kannattavuus heikkeni vuoden kolmannella neljänneksellä. Vertailukelpoinen liikevoitto laski 100,7 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 118,2 miljoonaa euroa. Liikevoitosta siis katosi 15 prosenttia vuoden takaiseen nähden.

Liikevaihto kasvoi kahdeksan prosenttia ja oli noin 870 miljoonaa euroa.

Finnairin osavuosikatsaus oli sijoittajille selkeä pettymys. Yhtiön osake oli aamupäivällä noin seitsemän prosentin laskussa Helsingin pörssissä.

Toimitusjohtaja Topi Mannerin mukaan Finnairin kannattavuutta painoivat heinä-syyskuussa muun muassa polttoainekustannusten nousu ja lentorahdin heikko kysyntä. Yhtiön mukaan epävarmuus on lisääntynyt erityisesti rahtikysynnän osalta.

Mannerin mukaan Finnairin matkustajamäärät kehittyivät hyvin Euroopan liikenteessä, ja uusi Pohjois-Amerikan reitti Los Angelesiin kehittyi hyvin. Finnairille tärkeässä Aasian-liikenteessä kysyntä kuitenkin heikkeni joillakin reiteillä ja etenkin Hongkongin-reitillä.

Kolmas vuosineljännes on perinteisesti Finnairin vahvin vuosineljännes. Tammi-syyskuussa Finnairin vertailukelpoinen liikevoitto oli 131,7 miljoonaa euroa, eli tämän vuoden tähänastisesta tuloksesta suurin osa on tullut kolmannelta neljännekseltä.

Lue lisää

Hallitus ja oppositio ottivat eduskunnassa yhteen Finnairin maakuntalennoista

Noin 25 kansanedustajaa joutuu etsimään muita matkustusmuotoja, kun Finnair lopettaa liikennöinnin viidelle maakuntakentälle – "Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) varmasti ilomielin pyöräilee Joensuuhun"

Omistaja päättää myös Finnairissa

"Pohjoiskarjalaisetkaan eivät lennä ilman siipiä" - Finnairin suunnitelmat närästävät maakunnissa