Talous

Suhde työntekijään oli liikaa pikaruokajätille – McDonald'sin toimitusjohtaja sai kenkää

McDonald'sin mukaan Steve Easterbrook osoitti harkintakyvyn puutetta ryhtyessään suhteeseen yrityksen työntekijän kanssa.
Lehtikuva / Milla Takala
McDonald's päätyi vaihtamaan toimitusjohtajaansa.

Pikaruokajätti McDonald's on antanut lähtöpassit toimitusjohtajalleen Steve Easterbrookille. Yritys kertoi asiasta sunnuntaina paikallista aikaa.

McDonald'sin mukaan Easterbrook osoitti harkintakyvyn puutetta ryhtyessään suhteeseen yrityksen työntekijän kanssa. Yrityksen lausunnon mukaan suhde olisi ollut yhteisymmärrykseen perustuva.

Lausunnon mukaan pikaruokaketjun hallitus koki Easterbrookin myös rikkoneen yrityksen toimintaperiaatteita.

Uutistoimisto AFP:n mukaan ei ole tiedossa onko Easterbrook erotettu vai onko hänelle annettu mahdollisuus irtisanoutua.

Easterbrookin korvaa McDonald's USA:n puheenjohtaja Chris Kempczinski. Kempczinski valittiin samalla myös yrityksen johtokuntaan.

"Kempczinskillä on oikea yhdistelmä taitoja ja kokemusta johtaakseen meitä eteenpäin, koska hän on pyörittänyt yrityksemme liiketoimintaa Yhdysvalloissa", McDonald'sin johtokunnan hallituksen puheenjohtaja Enrique Hernandez Jr kertoo tiedotteessa.

Hernandezin mukaan Yhdysvalloissa yrityksen ravintolat tekevät vahvaa tulosta. Hän kertoo myös Kempczinskin valvoneen muun muassa kansainvälistä strategiaa, yrityskehitystä ja uusia innovaatioita.

McDonald'sin tuorein talouskatsaus julkaistiin lokakuun puolenvälin jälkeen.

Siinä kerrottiin, että pikaruokaketjun tuotot putosivat 1,8 prosenttia kolmannella vuosineljänneksellä verrattuna vuoden takaiseen 1,6 miljardiin dollariin.

Liikevaihto kasvoi 1,1 prosentilla 5,4 miljardiin dollariin.

Lue lisää

Lihan alkuperä ei selviä pikaruokaketjuissa edes kysymällä – Subwayn ja Hesburgerin myyjiltä harhaanjohtavaa tietoa

Suomen McDonald´s luopui häkkikananmunista: "Luopuminen on meille eettinen valinta”

Ravintolaketjut ottavat muutoksen lihan alkuperämerkinnöissä vastaan vaihtelevasti, Picnic ja McDonald's etukenossa

Pikaruoka-ala on kasvanut Suomessa nopeasti vuodesta 2014 lähtien – yksi syy on kaupungistuminen