Talous

HKScan alkaa myydä Hesburger-yhtiön kasvisruokia

HKScan ja Hesburgerin taustayhtiö Hes-Pro Oy aloittavat yhteistyön kasvisproteiinituotteissa.
Kuvitus Jarkko Sirkiä

HKScan Oyj ja Hes-Pro Finland Oy ovat tehneet yhteistyösopimuksen kasviproteiinituotteiden kehittämisestä, valmistamisesta ja markkinoille tuomisesta.

HKScan tuo vuoden 2020 alkupuolen aikana Hes-Pron kasvisproteiinituotteet suurtalousasiakkaille. Myöhemmin on tarkoitus ulottaa myynti myös vähittäiskauppaan.

Tuotteet valmistetaan Hes-Pron tehtaalla Kaarinassa. Yhtiöt selvittävät, voisiko tuotantoa laajentaa myöhemmin HKScanin omille tehtaille.

Molemmat yhtiöt haluavat osansa kasvisproteiinituotteiden kasvavasta kysynnästä.

HKScanin toimitusjohtajan Tero Hemmilän mukaan yhteistyö tukee yhtiön tavoitteita.

"Vastuullisesti tuotettu liha ja lihatuotteet ovat jatkossakin HKScanin toiminnan keskiössä, mutta luodaksemme laajempaa pohjaa tulevaisuuden kasvulle, olemme aktiivisesti mukana uusissa kulutustrendeissä", Hemmilä sanoo HKScanin tiedotteessa.

Hes-Pro kertoi vuonna 2018 perustavansa soijaproteiinituotteita valmistavan tehtaan Kaarinaan. Tehtaan on määrä tuottaa vuosittain 2 000 tonnia erilaisia kasvisproteiinutotteita.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tökkivätkö lihan korvikkeet? – Kasviproteiinien lisäämisen lautaselle voi aloittaa vaikka tölkkipavuilla

Tuontikinkku ei tunge joulupöytään – kotimaisuus entistä tärkeämpi joulukinkun valinnassa

Yksittäisen vegetuotteen huono maku ja suunnittelu sabotoi kaikkia kasvistuotteita – "Kunhan se on kasvista"- ajattelulla ei pärjää markkinoilla