Fazer tuplaa kauramyllyliiketoimintansa kapasiteetin – investoi yhteensä 30 miljoonaa euroa Suomeen ja Ruotsiin - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Fazer tuplaa kauramyllyliiketoimintansa kapasiteetin – investoi yhteensä 30 miljoonaa euroa Suomeen ja Ruotsiin

Investoinnin tavoitteena on tehdä Fazerista johtava kasvipohjaisia tuotteita tarjoava toimija Pohjois-Euroopassa.
Kari Salonen
Kauran suosio kasvaa maailmanlaajuisesti ja Fazer hyödyntää kauraa koskevaa tietämystään yhä suuremmissa määrin”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kommentoi.

Elintarvikekonserni Fazer investoi yhteensä 30 miljoonaa euroa myllyliiketoimintansa laajentumiseen Lahdessa ja Lidköpingissä, Ruotsissa.

Fazer kertoo tiedotteessaan, että investoinnin ansiosta sen kauramyllyliiketoiminnan kapasiteetti tulee kaksinkertaistumaan. Investoinnin tavoitteena on tehdä Fazerista johtava kasvipohjaisia tuotteita tarjoava toimija Pohjois-Euroopassa.

”Fazerin tavoitteena on kasvaa Pohjois-Euroopassa ja laajemminkin. Tämän päivän tiedostava kuluttaja arvostaa helppokäyttöisyyttä ja hyvinvointia, ja Fazerin kasvu perustuu syvälliseen kuluttajaymmärrykseen, siitä johdettaviin innovatiivisiin tuotteisiin ja merkityksellisiin ruokakokemuksiin. Kauran suosio kasvaa maailmanlaajuisesti ja Fazer hyödyntää kauraa koskevaa tietämystään yhä suuremmissa määrin”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kommentoi tiedotteessa.

Arvoltaan 30 miljoonan euron investointi tulee jakautumaan tasan Lahden ja Lidköpingin myllyjen kesken. Fazer rakentaa kaksi myllyä, joka kaksinkertaistaa yhtiön kaurakapasiteetin. Kun laajennukset on saatu päätökseen, Fazer on Pohjoismaiden suurin kauramylläri.

Aiemmin tänä vuonna Fazer julkisti investoinnin kauran kuorista ksylitolia valmistavaan tuotantolaitokseen. Uusimmalla teknologialla ksylitolia valmistava tehdas rakennetaan Fazerin myllyn viereen Lahteen.

Lue lisää:

Fazer ryhtyy valmistamaan ksylitolia kauran kuoresta – investoi 40 miljoonaa euroa Lahteen

Lue lisää

Rakentamistahti nautatiloilla hidastuu, jarruina Valion tuotantosopimukset ja vasikkapula

Fazer kasvatti liikevaihtoaan 1,1 miljardiin euroon – myymäläleipomot ja makeiset myivät hyvin

UPM rakentaa Saksaan 550 miljoonaa euroa maksavan biojalostamon – puupohjaisilla biokemikaaleilla korvataan fossiilisia raaka-aineita

HKScan investoi kuusi miljoonaa euroa Rauman siipikarjayksikköönsä – teurastuslinjasto vaihdetaan uuteen