Talous

Fazer tuplaa kauramyllyliiketoimintansa kapasiteetin – investoi yhteensä 30 miljoonaa euroa Suomeen ja Ruotsiin

Investoinnin tavoitteena on tehdä Fazerista johtava kasvipohjaisia tuotteita tarjoava toimija Pohjois-Euroopassa.
Kari Salonen
Kauran suosio kasvaa maailmanlaajuisesti ja Fazer hyödyntää kauraa koskevaa tietämystään yhä suuremmissa määrin”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kommentoi.

Elintarvikekonserni Fazer investoi yhteensä 30 miljoonaa euroa myllyliiketoimintansa laajentumiseen Lahdessa ja Lidköpingissä, Ruotsissa.

Fazer kertoo tiedotteessaan, että investoinnin ansiosta sen kauramyllyliiketoiminnan kapasiteetti tulee kaksinkertaistumaan. Investoinnin tavoitteena on tehdä Fazerista johtava kasvipohjaisia tuotteita tarjoava toimija Pohjois-Euroopassa.

”Fazerin tavoitteena on kasvaa Pohjois-Euroopassa ja laajemminkin. Tämän päivän tiedostava kuluttaja arvostaa helppokäyttöisyyttä ja hyvinvointia, ja Fazerin kasvu perustuu syvälliseen kuluttajaymmärrykseen, siitä johdettaviin innovatiivisiin tuotteisiin ja merkityksellisiin ruokakokemuksiin. Kauran suosio kasvaa maailmanlaajuisesti ja Fazer hyödyntää kauraa koskevaa tietämystään yhä suuremmissa määrin”, Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum kommentoi tiedotteessa.

Arvoltaan 30 miljoonan euron investointi tulee jakautumaan tasan Lahden ja Lidköpingin myllyjen kesken. Fazer rakentaa kaksi myllyä, joka kaksinkertaistaa yhtiön kaurakapasiteetin. Kun laajennukset on saatu päätökseen, Fazer on Pohjoismaiden suurin kauramylläri.

Aiemmin tänä vuonna Fazer julkisti investoinnin kauran kuorista ksylitolia valmistavaan tuotantolaitokseen. Uusimmalla teknologialla ksylitolia valmistava tehdas rakennetaan Fazerin myllyn viereen Lahteen.

Lue lisää:

Fazer ryhtyy valmistamaan ksylitolia kauran kuoresta – investoi 40 miljoonaa euroa Lahteen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Fazerille kaura on "superruokaa" – Euroopan investointipankki rahoittaa 40 miljoonan euron lainalla kauran kuorista jalostavaa ksylitolitehdasta Lahteen

Atria aikoo investoida 130 miljoonaa euroa siipikarjanlihan tuotannon lisäämiseen Suomessa

Nämä merkit kertovat metsäautotien huonosta kunnosta – perusparannus on hyvä investointi