Nokian toimitusjohtaja HS:lle kurssiromahduksen jälkeen: Ongelmien korjaamiseksi on olemassa selvät suunnitelmat - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Nokian toimitusjohtaja HS:lle kurssiromahduksen jälkeen: Ongelmien korjaamiseksi on olemassa selvät suunnitelmat

Synkenneistä näkymistä huolimatta Nokialla ei ole uusia suunnitelmia vähentää työpaikkoja.
Nokian toimitusjohtajan Rajeev Surin mukaan ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Nokia menestyisi viidennen sukupolven matkapuhelintekniikassa. LEHTIKUVA / Martti Kainulainen

Verkkolaiteyhtiö Nokialla on selvät suunnitelmat ongelmien korjaamiseksi, sanoo toimitusjohtaja Rajeev Suri Helsingin Sanomille. Haastattelu on ensimmäinen sen jälkeen, kun Nokia julkisti lokakuussa osavuosikatsauksensa ja yhtiön osakkeen arvo romahti.

"Minä luotan niihin (suunnitelmiin) täysin. Olemme olleet samassa tilanteessa aiemminkin ja tiedämme, miten saamme yhtiön menestymään paremmin", Suri sanoo.

Toimitusjohtajan mukaan ei ole mitään syytä epäillä, etteikö Nokia menestyisi viidennen sukupolven matkapuhelintekniikassa.

Sijoittajat säikäyttäneessä osavuosikatsauksessa Nokia muutti arvionsa kannattavuuden kehittymisestä huonommaksi, kertoi 5g-tekniikan kehittämisen vaikeuksista ja keskeytti osingon maksamisen voidakseen investoida 5g:hen.

Suri ei myöskään hyväksy väitteitä siitä, että Nokia olisi pantannut tietoja heikentyneistä näkymistä. Toimitusjohtajan mukaan uudet tiedot kerrottiin niin nopeasti kuin mahdollista.

Synkenneistä näkymistä huolimatta Suri sanoo, että yhtiöllä ei ole uusia suunnitelmia vähentää työpaikkoja.

Lue lisää

Markkinahuhu ison asiakkaan menetyksestä painaa Nokian kurssia

Markkinahuhu ison asiakkaan menetyksestä painaa Nokian kurssia

Pekka Lundmark: On liian aikaista kommentoida, miten Nokian suunta mahdollisesti muuttuu

Heikko kuntatalous ja väestörakenteen muutos muuttavat koulutusnäkymiä – Lapsikato uhkaa erityisesti kyläkouluja