Useampi matkustajalaiva jää satamaan tänään ja huomenna - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Useampi matkustajalaiva jää satamaan tänään ja huomenna

Tukilakko on vaikuttanut jo tuhansien ihmisten matkasuunnitelmiin.
Monet Tallink Siljan ja Viking Linen aluksista jäävät satamaan LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

Postin työehtokiistan tukilakot vaikuttavat meriliikenteeseen myös tänään ja huomenna. Suomen Merimies-Unionin tukitoimien seurauksena monet Tallink Siljan ja Viking Linen aluksista jäävät satamaan. Toimet vaikuttavat Suomen lipun alla purjehtiviin aluksiin.

Helsingin ja Tukholman välillä liikennöivän Tallink Siljan aluksen Silja Serenaden tämänpäiväinen iltalähtö Helsingistä ja huominen lähtö Tukholmasta on peruttu.

Turku–Tukholma-reitillä liikennöivän Baltic Princessin 11 tunnin saaristoristeily on peruttu tältä päivältä. Turusta tiistai-iltana lähtevän risteilyn ja Tukholman keskiviikon aamulähdön tilannetta seurataan, ja mahdollisesta peruutuksesta tiedotetaan.

Turusta keskiviikkoiltana lähtevän risteilyn tilannetta seurataan ja mahdollisesta peruutuksesta tiedotetaan huomenna. Myös myöhempien päivien saaristoristeilyn osalta tilannetta seurataan.

Tallink Siljan viestintäjohtajan Marika Nöjdin mukaan lakko on tähän mennessä koskettanut noin 1 300 Suomen päästä lähtevää asiakasta.

"Siinä mielessä hyvä tilanne, että on alkuviikko ja rauhallista. Loppuviikkoa kohden matkustajamäärätkin kasvavat", hän sanoo STT:lle.

Ruotsin lipun alla liikennöivä Silja Symphony jatkaa Helsinki–Tukholma-reitillä liikennöintiä normaalisti. Turun ja Tukholman välillä liikennöi Galaxy.

Alustava suunnitelma korvata Baltic Princessin iltalähdöt Turusta Galaxylla huomisesta alkaen ei toteudu, mutta Nöjdin mukaan varustamo pystyy tarpeen vaatiessa tarjoamaan korvaavia matkoja esimerkiksi Tukholmaan Tallinnan kautta. Helsingin ja Tallinnan välillä kulkevat Viron lipun alla Star, Megastar ja Europa.

Viking Linen aluksista Viking Gracen aamuyön, aamun ja iltapäivän lähdöt on peruttu tältä päivältä, iltalähtö Turusta on yhä auki. Gabriellan lähtö Helsingistä on myös auki. Rosellan ja Amorellan kaikki lähdöt on peruttu tältä päivältä. Mariella on jäänyt Helsingin satamaan, joten päivän lähdöt Maarianhaminan, Tukholman ja Helsingin välillä on tämän päivän osalta peruttu.

Viking Linen tiedotuspäällikön Christa Grönlundin mukaan lakko vaikutti eilen noin 5 000 matkustajaan.

"Tämä koskettaa tuhansia ihmisiä, kyllähän se on tosi surullista. Toivomme pikaista ratkaisua tilanteeseen", hän sanoo STT:lle.

Viron lipun alla purjehtiva Viking XPRS jatkaa yhtiön mukaan liikennöintiään normaalisti.

Lue lisää

Liikenneministeri Harakka ei ota kantaa, pitäisikö kausityöntekijöiden ja ulkomailta palaavien päästä autoineen laivoihin – työryhmä arvioi lähipäivinä rajoitusten purkua

Yle: Suomalaisia jumissa autoineen Euroopassa – jos kotiin mielii, auto pitää lähettää laivalla ja lentää itse perässä

Ratkeaako paperiteollisuuden toimihenkilöiden työriita? Sovintoesitykseen odotellaan vastauksia

Iltalehti: Pron tukilakko pysäyttää satamat, jos paperiteollisuuden toimihenkilöiden työkiistaan ei löydy sopua