Epäiletkö asunnossasi sisäilmaongelmaa? Ensi vuonna voit saada kuntotutkimukseen avustusta - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

Epäiletkö asunnossasi sisäilmaongelmaa? Ensi vuonna voit saada kuntotutkimukseen avustusta

Avustusta voi saada myös kosteus- tai homevaurioisen asunnon perusparannuksen suunnitteluun.
Markku Vuorikari
Sisäilmaongelmaisen asunnon kuntotutkimukseen voi saada ensi vuoden alusta alkaen avustusta. Kuvituskuva.

Sisäilmaongelmaisten asuntojen kuntotutkimuksiin ja perusparannusten suunnitteluun liittyviin kustannuksiin voi saada avustusta vuoden 2020 alusta, tiedottaa ympäristöministeriö.

Valtioneuvosto hyväksyi asetusmuutoksen tänään maanantaina. Avustusta myöntää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Avustusta voi saada enintään 50 prosenttia toteutuneista kustannuksista, ja sitä voidaan myöntää rakennuksen omistavalle yhteisölle, kuten asunto-osakeyhtiölle tai pientalon omistajalle. Korjauksia se ei kata.

Ympäristöministeriön mukaan muutoksella parannetaan sisäilmaongelmaisissa rakennuksissa asuvien asemaa sekä kannustamalla että tukemalla omistajia korjaamisessa ja suunnitelmallisessa kiinteistönpidossa.

Asunnon tai asuinrakennuksen sisäilmaongelman aiheuttaja voi olla kosteus- tai homevaurio mutta myös VOC- ja PAH-yhdisteet, radon sekä muut haitalliset aineet.

Lue lisää kuntotutkimuksen tai perusparannuksen suunnitteluun saatavan avustuksen edellytyksistä ympäristöministeriön sivuilta.

Lue lisää

THL:n tutkimus: Ihmiset kokevat vähäisenkin kosteusvaurion olevan vakava riski terveydelle

Nämä merkit kertovat metsäautotien huonosta kunnosta – perusparannus on hyvä investointi

Yksi oli joukosta poissa

Hallitusohjelma huomio sisäilmaongelmat