Useat etuudet nousevat tämän vuoden alusta alkaen – eläke nousee yli puolella miljoonalla suomalaisella - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Useat etuudet nousevat tämän vuoden alusta alkaen – eläke nousee yli puolella miljoonalla suomalaisella

Myös elatustuen ja lapsilisien tasoa korotetaan.
Jaana Kankaanpää
Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan korotuksen eläkkeisiinsä saa yli 600 000 eläkeläistä.

Useat etuudet nousevat tämän vuoden alusta alkaen.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan korotuksen eläkkeisiinsä saa yli 600 000 eläkeläistä. Kansaneläkkeen täysi määrä nousee 34 eurolla kuukaudessa. Se on yksineläjälle täysimääräisenä noin 663 euroa ja avo- tai avioliitossa asuvalle 592 euroa. Takuueläkkeen täysi määrä nousee 50 eurolla kuukaudessa noin 835 euroon.

Myös perusturvaetuuksiin tehdään kuhunkin erilliset tasokorotukset. Näitä etuuksia ovat kuntoutusraha, sairaus- ja vanhempainpäiväraha, työttömyysturvan peruspäiväraha ja työmarkkinatuki. Lisäksi tukiin tehdään yhden prosentin indeksikorotus.

Myös elatustuen ja lapsilisien tasoa korotetaan. Lisäksi lasta huoltavan opiskelijan opintoraha nousee jo vuoden alussa 25 eurolla noin 350 euroon kuukaudessa. Muihin opintorahoihin on luvassa noin prosentin korotus elokuussa, kun opintorahan määrä sidotaan kansaneläkeindeksiin.

Lue lisää

Eläkevarat kuroivat koronan aiheuttamaa kuilua umpeen loppukeväällä

Eläkebarometri: Koronakevät kasvatti suomalaisten luottamusta eläkejärjestelmään – etenkin eläkeikäisistä leijonanosa uskoo eläketurvaan

Kelan kuntoutusetuuksissa viime vuonna huomattava kasvu, työttömyysturvaa maksettiin edellisvuotta vähemmän

OECD suitsuttaa: Suomessa eläkeläisillä on matalat tuloerot – yrittäjien eläketurvasta kritiikkiä