Kesla sai yt-neuvottelunsa päätökseen: Vähentää yhdeksän ja lomauttaa henkilöstöä enintään 90 päiväksi - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kesla sai yt-neuvottelunsa päätökseen: Vähentää yhdeksän ja lomauttaa henkilöstöä enintään 90 päiväksi

Yt-neuvotteluiden taustalla oli henkilöstömäärän sopeuttaminen ja työvoiman käytön vähentäminen alkuvuoden 2020 kysyntää vastaavaksi.
Tommi Hakala
Henkilöstömäärän sopeuttaminen yhdeksän henkilön vähentämisen osalta kyetään toteuttamaan ilman henkilöstön irtisanomisia.

Puunkorjuulaitteistaan tunnettu konepajakonserni Kesla on saanut joulukuun alussa aloittamansa koko henkilöstöään koskevat yt-neuvottelut päätökseen. Yt-neuvotteluiden taustalla oli henkilöstömäärän sopeuttaminen ja työvoiman käytön vähentäminen alkuvuoden 2020 kysyntää vastaavaksi.

Neuvottelujen arvioitiin joulukuussa johtavan enimmillään yhdeksän henkilön vähentämiseen ja enintään 90 päivän lomautuksiin.

Nyt Kesla kertoo, että henkilöstömäärän sopeuttaminen yhdeksän henkilön vähentämisen osalta kyetään toteuttamaan ilman henkilöstön irtisanomisia. Lisäksi työvoiman käytön vähentäminen toteutetaan neuvotteluissa sovittujen lomautusmenettelyjen mukaisesti kesäkuun loppuun mennessä.

Lue lisää

UPM sulkee Jyväskylän vaneritehtaan heinäkuun lopussa – 147 henkilön työt loppuvat

Metsäteknologiayhtiö Keslalta positiivinen tulosvaroitus: Ensimmäisen vuosipuoliskon liikevoitto on ennakoitua parempi

Uutistoimisto Reuters: Nokia leikkaa kolmanneksen henkilöstöstään Ranskassa

Raute aloittaa noin 330 henkilöä koskevat yt-neuvottelut lomautuksista