Salaattijalostaja Salico aikoo sulkea Juvan tehtaansa ja vähentää yli 100 henkilöä – keskittää tuotantonsa Helsinkiin - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Salaattijalostaja Salico aikoo sulkea Juvan tehtaansa ja vähentää yli 100 henkilöä – keskittää tuotantonsa Helsinkiin

Toimitusjohtaja huomauttaa, että suurin osa Salicon asiakkaista on pääkaupunkiseudulla.
Markku Vuorikari
Salicolla on tällä hetkellä kaksi tehdasta, joista toinen sijaitsee Juvalla ja toinen Helsingissä.

Salaattijalostaja Salico aloittaa ensi viikon tiistaina yt-neuvottelut, jotka liittyvät yhtiön Juvan tehtaan sulkemiseen. Yhteistoimintaneuvottelut koskettavat kaikkiaan 103 henkilöä. Heistä kaikki ovat irtisanomisuhan alla.

Toimitusjohtaja Jussi Armanto kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että yt-neuvotteluiden taustalla ovat sekä tuotannolliset että taloudelliset syyt.

"Suunnittelemme Juvan tehtaan lopettamista, sillä olemme alalla, jossa jokainen voitettu aikayksikkö on tärkeä tuotteidemme laadun ja säilyvyyden kannalta", hän perustelee.

Salicolla on tällä hetkellä kaksi tehdasta, joista toinen sijaitsee Juvalla ja toinen Helsingissä. Mikäli tehdas suljetaan, keskittää Salico siis tuotantonsa Helsinkiin.

"Raaka-aineemme saapuu satamaan Helsingissä ja suurin osa asiakkaistamme on pääkaupunkiseudulla. Siksi tuotanto Helsingin tehtaallamme, lähellä asiakkaita, voi olla paras ratkaisu asiakkaillemme ja kuluttajillemme", Armanto lisää.

Toimitusjohtaja lupaa, että ensi viikolla alkavissa yt-neuvotteluissa tullaan varmasti käymään läpi kaikki mahdolliset keinot, mikäli irtisanomisiin päädytään. Toisin sanoen irtisanottaville pyritään mahdollisuuksien mukaan etsimään töitä yrityksen sisältä.

Salicon yt-neuvotteluista kertoi ensimmäisenä Länsi-Savo.

Lue lisää

TietoEVRY aloittaa yt-neuvottelut – Suomessa kyse enintään 90 tehtävästä

Pääministeri Sanna Marin kritisoi Ykkösaamussa UPM:n päätöstä: Oliko Kaipolan tehdas pakko sulkea juuri nyt?

Lintilä HS:lle: Yt-uutisia kuullaan syksyn aikana vielä useita – kaikki ministeritkään eivät tajua yritysten tilannetta

SK: Kantvikissa Suomen Sokerilla aloitettu salamyhkäiset yt-neuvottelut