Kokkolaan saapui lisää sinikettujen kuljetusrekkoja – tarhaajat sinnikkäinä: "Niin kauan päivystetään, että autot lähtevät pois Suomesta" - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Kokkolaan saapui lisää sinikettujen kuljetusrekkoja – tarhaajat sinnikkäinä: "Niin kauan päivystetään, että autot lähtevät pois Suomesta"

Turkistuottaja Arto Isopahkalan mukaan maakunnissa ollaan hälytysvalmiudessa lähtemään paikan päälle, kun lastaus alkaa.
Esko Keski-Vähälä
Turkistarhaaja Arto Isopahkala osallistui torstaina jalostuseläinten vientiä vastustavaan mielenosoitukseen Kokkolassa Vitsarin shellillä.

Kokkolaan on saapunut torstaina iltapäivällä lisää eläinkuljetusautoja aiemmin aamulla saapuneiden kolmen lisäksi.

Turkistuottaja Arto Isopahkalan mukaan viimeisimpänä saapuneet rekat on parkkeerattu ABC Kokkolan pihaan. "Saimme jo aiemmin tietoa, että Tampereen kohdalla oli tulossa lisää autoja."

Tarhaajien mukaan toiset kolme rekkaa ovat samanlaisia liettualaisia sika-autoja kuin aamulla Kokkolan Vitsarin Shellin pihalle ajaneet. Kolmisenkymmentä turkistarhaajaa kokoontui tuolloin rekkojen ympärille rauhalliseksi luonnehdittuun mielenosoitukseen, jolla he vastustivat sinikettujen vientiä Kiinaan.

Kuuden aikaan illalla väki oli hieman vähentynyt, ja tunnelma edelleen rauhallinen.

"Hirveä määrä porukkaa on maakunnissa kuitenkin hälytysvalmiudessa. Heti, kun tulee tieto lastauksesta, niin meillä on porukka valmiina lähtemään paikan päälle", Isopahkala sanoi MT:lle.

"Niin kauan päivystetään, että autot lähtevät pois Suomesta."

Isopahkala toivoo, että lastaus ei alkaisi yöaikaan, sillä se verottaa paikalle pääsevien mielenosoittajien määrää. "Mahdollista se silti on."

Rekkojen on määrä hakea läheiseltä turkistarhalta lastiksi suomalaisia urossinikettuja Kiinaan vietäväksi. Yhteen rahtikoneeseen mahtuu kuusi rekallista kettuja. Rahtilento on lähdössä lauantaina Helsinki-Vantaalta.

Alun perin tarhaajat uskoivat, että kettuja olisi kuljetettu lentokentälle kolmella rekalla kahteen kertaan. Nyt näyttää siltä, että kaikki siniketut kuljetetaan kentälle kuudella rekalla yhdellä kertaa.

Lue myös:

Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii hallitukselta nopeita toimia, jotta turkiseläinten vienti Kiinaan estetään: "Tässä ollaan selvästi varastamassa suomalaista osaamista"

Turkistuottajien Marja Tiura tuomitsee villin vientioperaation: "Tällä ei ole mitään tekemistä meidän tai jäsentuottajiemme toiminnan kanssa"

Katso video: Turkistarhaajat vastustavat sinikettujen vientiä Vitsarin Shellillä

Tuhansia eläviä sinikettuja tarkoitus lastata rekkoihin Kokkolassa Kiinan matkaa varten – mielenosoittaja: "Yritämme kaikin keinoin pysäyttää kuljetukset"

MTK tuomitsee elävien sinikettujen viennin Kiinaan: "Jos osa tarhaajista haluaa välttämättä pilata mainettaan, vieköön spermaa"

Kettujen vienti tuli ministeri Lepälle täysin puskista – "Linja on ihan selvä, että ei pidä viedä kettuja Kiinaan"

Lue lisää

Videosovellus Tiktok räätälöi Yhdysvalloissa yhteistyösopimuksen Oraclen ja Walmartin kanssa

Kiinan ja USA:n kauppataisto otti uusia kierroksia – Kiina ilmoitti uudesta pakotemekanismista

Suomen ruokavienti vetää – pulmina bulkki ja Kiinan rooli

Kirja-arvio: Tarina 1120-luvun kiinalaisesta eunukista on vaikutelmaltaan aito, kuin tuokio kiinalaista runoutta