Talous

Turkistarhauksen vastustajat tukevat Kokkolan mielenilmausta

Eläinoikeusryhmä Finland Fur Animal Save tuomitsee elävien kettujen kuljetuksen.
Esko Keski-Vähälä
Kymmeniä turkistarhaajia kokoontui eilen mielenilmaukseen Kokkolaan Vitsarin Shellille.

Sinikettujen kuljettamista Kiinaan vastustavat turkistarhaajat saivat eilen tukea mielenilmaukselleen eläinsuojelijoilta.

Finland Fur Animal Save -eläinoikeusryhmä totesi kannanotossaan tukevansa tarhaajien yritystä estää kuljetus laillisin keinoin ja tuomitsevansa yksiselitteisesti elävien turkiseläinten kuljettamisen Kiinaan. Ryhmän edustajia oli myös yön aikana mielenilmauksen tapahtumapaikalla, Kokkolassa sijaitsevalla Vitsarin Shell-huoltoasemalla.

“Motiivimme ovat eriävät, mutta olemme tarhaajien kanssa samaa mieltä siitä, että elävien eläinten kuljettaminen ei ole hyväksyttävää. Eläimille koituu kohtuutonta stressiä ja haittaa niiden laittamisesta pienissä häkeissä autoon ja lentokoneeseen yhdessä satojen muiden eläinten kanssa. Psyykkisen kuormituksen lisäksi eläimet joutuvat olemaan ilman vettä ja ravintoa jopa päivien ajan. Tätä ei voi mitenkään hyväksyä,” Finland Fur Animal Saven perustaja Niina Kuorikoski toteaa ryhmän kannanotossa.

Ryhmän tavoitteena on lopettaa turkistarhaus Suomesta.

Eläinaktivistit aikovat myös osoittaa mieltään Helsinki-Vantaan lentokentällä, jos suunniteltu kettujen lento lauantaina toteutuu.

Kokkolassa oli yön aikana seitsemän turkistarhaajaa päivystämässä, ettei eläinten lastausta rekkoihin aloiteta.

"Autoja ei ryhdytty yöllä lastaamaan", kertoo turkistarhaaja Arto Isopahkala.

Turkistarhaajien mielenilmaus jatkuu tänään. Tarhaajien tavoitteena on estää kettujen kuljetus.

Lue myös:

Kokkolaan saapui lisää sinikettujen kuljetusrekkoja – tarhaajat sinnikkäinä: "Niin kauan päivystetään, että autot lähtevät pois Suomesta"

Tuhansia eläviä sinikettuja tarkoitus lastata rekkoihin Kokkolassa Kiinan matkaa varten – mielenosoittaja: "Yritämme kaikin keinoin pysäyttää kuljetukset"

ASF-alueelta saapuva eläinkuljetusauto voi tuoda afrikkalaisen sikaruton Suomeen – ratkaisevaa on, missä käytössä auto on ollut ASF-maassa ja missä se käy Suomessa

Turkistuottajien Marja Tiura tuomitsee villin vientioperaation: "Tällä ei ole mitään tekemistä meidän tai jäsentuottajiemme toiminnan kanssa"

Lue lisää