Talous

Fazer nousee gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtajaksi – ostaa lahtelaisen Vuohelan Herkun

Vuonna 2003 perustettu Vuohelan Herkku on erikoistunut kehittämään ja valmistamaan ainoastaan gluteenittomia tuotteita. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä 8,6 miljoonaa euroa.
Jaana Kankaanpää
”Tulemme uudistamaan Vuohelan Herkun tuoteportfoliota ja tuomaan sen osaksi Fazerin gluteenittomien tuotteiden valikoimaa. Vuohelan Herkun hankinta sopii luontevasti osaksi strategiamme toteutusta, ja meistä tulee erittäin vahva tekijä kasvavilla gluteenittomilla markkinoilla", Fazer-konsernin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum sanoo tiedotteessa.

Fazer ostaa lahtelaisen Vuohelan Herkun leipomo- ja myllyliiketoiminnot. Fazerin mukaan Vuohelan Herkku on yksi gluteenittomien leipomotuotteiden edelläkävijöistä Suomessa.

Kaupan myötä Fazerista tulee gluteenittomien leipomotuotteiden markkinajohtaja Suomessa.

Yhtiö perustelee yrityskauppaansa sillä, että gluteenittomien tuotteiden markkinan ennustetaan kasvavan merkittävästi tulevina vuosina.

”Tulemme uudistamaan Vuohelan Herkun tuoteportfoliota ja tuomaan sen osaksi Fazerin gluteenittomien tuotteiden valikoimaa. Vuohelan Herkun hankinta sopii luontevasti osaksi strategiamme toteutusta, ja meistä tulee erittäin vahva tekijä kasvavilla gluteenittomilla markkinoilla, kun hyödynnämme vahvaa Fazerin brändiä ja yhdistämme Fazerin ja Vuohelan Herkun osaamisen”, Fazer-konsernin toimitusjohtaja Christoph Vitzthum kommentoi tiedotteessa.

Vuonna 2003 perustettu Vuohelan Herkku on erikoistunut kehittämään ja valmistamaan ainoastaan gluteenittomia tuotteita. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 yhteensä 8,6 miljoonaa euroa. Se työllistää noin 80 henkilöä.

Vuohelan Herkulla on vuonna 2018 valmistunut, nykyaikainen gluteeniton leipomo Lahdessa. Fazerin mukaan sen sijainti lähellä Fazerin Lahden leipomoa mahdollistaa tuotteiden viemisen markkinoille tehokkaasti ja luotettavasti.

”Olen todella iloinen, että elämäntyöni gluteenittomien tuotteiden kehittäjänä saa jatkoa toisessa suomalaisessa perheyhtiössä. Kaupan myötä Vuohelan Herkun liiketoiminta kehittyy ja kasvaa, ja suomalaiset saavat entistä enemmän laadukkaita gluteenittomia tuotteita ruokapöytiinsä”, Vuohelan Herkku Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Pirkko Hämäläinen sanoo tiedotteessa.

Lue lisää