OP-ryhmän tulos kasvoi 165 miljoonaa euroa - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

OP-ryhmän tulos kasvoi 165 miljoonaa euroa

Ritakallio: Odotettavissa hidasta kasvua, mutta uusia haasteita syntyy muun muassa ilmastonmuutoksesta.
LEHTIKUVA / VESA MOILANEN
Edellisvuoden eli vuoden 2018 tulosta nosti lakisääteisen työeläkevastuun siirto Ilmariselle.

OP-ryhmän tulos ennen veroja oli viime vuonna 838 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 959 miljoonaa euroa. Konsernin loka–joulukuun tulos ennen veroja laski 161 miljoonaan euroon vuodentakaisesta 311 miljoonasta eurosta.

Pääjohtaja Timo Ritakallion mukaan vertailukelpoisin luvuin vuoden 2019 tulos kuitenkin nousi 165 miljoonaa euroa edellisvuodesta. Vuoden 2018 tulosta nosti lakisääteisen työeläkevastuun siirto Ilmariselle.

"Asiakasliiketoimintamme kehitys jatkui suotuisana vuonna 2019. Tuotot kasvoivat 10 prosenttia vuodentakaiseen verrattuna, ja markkinaosuutemme kehittyi positiivisesti niin asunto- ja yritysluotoissa kuin vahinkovakuutusliiketoiminnassa", Ritakallio sanoo tiedotteessa.

Ritakallio kertoo myös, että OP-ryhmän vertailukelpoiset kulut laskivat edellisestä vuodesta 3 prosenttia. OP-ryhmän omistaja-asiakkaiden määrä ylitti vuoden lopussa kahden miljoonan rajan. Viime vuonna uusia omistaja-asiakkaita kertyi 92 000.

OP-ryhmä arvioi, että tämän vuoden tulos ennen veroja muodostuu samantasoiseksi kuin viime vuoden tulos. Merkittävimmät epävarmuustekijät liittyvät korkotasoon, sijoitusmarkkinoiden kehitykseen ja arvonalentumisiin.

"Talouden riskit ovat hellittäneet viime vuoden synkimmistä tunnelmista, mutta näkymät ovat vaisut. Odotettavissa on hidasta kasvua. Talouspolitiikka ei saa apua suotuisasta suhdannetilanteesta. Monet pitkäkestoiset haasteet ovat ratkaisematta, ja uusia syntyy muun muassa ilmastonmuutoksen myötä. Toimintaympäristö on haastava sekä talouspolitiikalle että yrityksille", Ritakallio summaa.

Lue lisää

Korona niisti OP-ryhmän tuloksesta reilun sata miljoonaa euroa

Hyvä olympiapomo saa paikan

Verkkosivusto kerää vaikuttajilta tietoa Suomen talouden pelastamiseksi – OP:n Ritakallio puhuu elinaikansa pahimmasta kriisistä

OP:n pääjohtaja Ritakallio: Suomi syväsukeltaa, mutta pitää nähdä kriisin yli