Talous

Meijerialalta järkineuvo työmarkkinoille: "Porukka viikoksi pois Twitteristä ja neuvottelijoille mahdollisuus sopia"

Työmarkkinapomo Markku Salomaa antaa käytännön neuvot Suomen yhä laajenevan työmarkkinasotkun selvittämiseksi.
Kari Salonen
"Irtovoittoa ei palkkaneuvotteluissa pysty saavuttamaan. Luottamus syntyy siitä, ettei yritä piilottaa mitään, vaan kertoo ennakkoon vastapuolelle, mitä halutaan ja tarkoitetaan", neuvoo Meijerialan kokenut neuvottelija Markku Salomaa.

Meijerialan Ammattilaiset MVL:n toiminnanjohtaja Markku Salomaa puhuu suunsa puhtaaksi nyt, kun MVL ja Elintarviketeollisuusliitto saivat tammikuun lopussa oman kaksivuotisen työehtosopimuksensa sovittua.

Työmarkkinatehtävissä vuodesta 1994 eri rooleissa työskennellyt Salomaa ei ole nähnyt vastaavaa luottamuspulaa ja seinään ajoa työurallaan kuin nyt menossa olevalla työmarkkinakierroksella.

Salomaa on työskennellyt aiemmin urallaan Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:ssa lakimiehenä ja edunvalvontajohtajana ja työeläkevakuutusyhtiö Kevassa johtavana asiantuntijana.

Hän antaa täyden tunnustuksen elintarvikealan työnantajajärjestö ETL:lle siitä käytännönläheisestä tavasta, jolla meijeritoimialalla solmittiin uusi tes.

"Sovimme palkankorotuksista, huomioimme uuden työaikalain edellyttämät muutokset, sovimme työaikapankista ja irtisanomissuojasopimuksen kokonaisuudistuksesta, perustimme työryhmät selkeyttämään työehtosopimusta ja kehittämään palkkausjärjestelmää,... riitaa ei ole eikä neuvotteluja käyty julkisuuden kautta tai Twitterissä", Salomaa kertoo.

Palkankorotukset vastasivat teknologiateollisuuden 3,3 prosenttia kahdelle vuodelle.

Sopimista helpotti sekin, ettei meijerialalle koskaan sovittu 24 kiky-tuntia – kuten ei ETL:n ja Suomen Elintarviketyöläisten Liitollekaan, SEL ry:lle. Sen sijaan Ammattiliitto PRO:n meijereissä työskenteleviä jäsenillä on ETL:n kanssa sovitut kiky-tunnit.

Metsäteollisuudessa, kemianteollisuudessa, Ammattiliitto Pron sopimuksissa ja viimeksi kaupan alan neuvottelut ovat jumiutuneet periaatteelliseen riitaan kolmesta palkattomasta kiky-päivästä. Työnantajaliitot haluavat ne jatkoksi seuraavaankin työehtosopimukseen ja ammattiliitot jäsenineen vastaavasti poistaa ne.

Lakkovaroitukset satelevat. Toimiala toisensa perään ajautuu sopimuksettomaan tilanteeseen.

Salomaan mukaan sopimuksista voidaan neuvotella myös sopuisasti ja luottamus säilyttäen.

"Tämä on kaistapäinen tilanne. Neuvottelijat ovat ammattitaitoisia, jos heidän annettaisiin neuvotella. Nyt kaikki päästetään älyttömään sopimuksettomaan tilaan", Salomaa harmittelee yleisen työrauhan puolesta.

Tilanne näyttää menevän sumppuun, jos kiky-ratkaisuja ei ala syntymään. Metsäteollisuuden lakkoon ajautuneessa palkkakiistassa UPM-Kymmenen hallituksen puheenjohtajan Björn Wahlroosin julkinen kommentointi hankaloitti entisestään sopimista.

Tapoja, joilla kyky-tunnit pystytään purkamaan, on Salomaan mukaan useita, kun vain olisi halua. Vaikka osissa kahdeksan tuntia kerrallaan vuositasolla. Esimerkkejä tästä on jo olemassa ainakin Teollisuusliiton pääsopimuksen kolmessa alasopimuksessa.

Salomaa neuvoo jäsenistöltään ja liikevaihdoltaan Meijerialaa suurempia toimialoja työmarkkinaneuvotteluissa:

"Koko porukka pois Twitteristä ja julkisuudesta vaikka viikoksi, ja neuvottelijoille annetaan mahdollisuus neuvotella."

Meijerialan ja Elintarviketeollisuuden sopimus syntyi ja hyväksyttiin niiden hallinnoissa kymmenen tuntia ennen vanhan tes-kauden päättymistä.

Tiukan paikan tullen Salomaalla olisi ollut vielä yksi palkkaneuvotteluissa koettelematon apuväline: koottava lypsyjakkara.

"Iso-ammuu -sertifioidun" iltalypsyjakkaran Salomaa sai läksiäislahjana Kevasta.

Palli jäi näissä tes-neuvotteluissa vielä pakettiin.

Lue lisää