Vuokraturva: Asuntosijoitusbuumi lisäsi tarjontaa, kysyntä on pysähtynyt – vuokra-asuntopula väistymässä koko maassa - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Vuokraturva: Asuntosijoitusbuumi lisäsi tarjontaa, kysyntä on pysähtynyt – vuokra-asuntopula väistymässä koko maassa

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat markkinatilanteen tasapainottumisesta huolimatta edelleen nousseet
Vuokra-asuntoja on asuntosijoitusboomin takia tarjolla aiempaa enemmän. Lehtikuva / Vesa Moilanen

Vuokra-asuntopula on ainakin hetkellisesti väistymässä koko Suomessa, arvioi vuokravälittäjä Vuokraturva. Pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella helpotus saattaa kuitenkin olla väliaikaista. Pienistä yksiöistä on edelleen pulaa, koska niitä rakennetaan selvästi kaksioita ja kysyntää vähemmän.

Vuokraturva uskoo, että muualla Suomessa vuokra-asuntopulaa tuskin tullaan enää näkemään. Vuokra-asuntojen tarjonta on asuntosijoitusbuumin takia kasvanut voimakkaasti, ja samaan aikaan kysynnän kasvu on pysähtynyt.

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat markkinatilanteen tasapainottumisesta huolimatta edelleen nousseet. Tilastokeskuksen loka-joulukuun tilastojen mukaan vuokrat nousivat eniten pääkaupunkiseudulla.

Lue lisää

Korona kolhii etenkin vuokralaisia – vuokrat voivat nousta aiempaa nopeammin

Vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat jatkaneet nousua

Korkeakoulujen etäopetuksen jatkuminen saattaa vaikuttaa vuokra-asuntomarkkinoihin – "Ei ehkä tule niin isoa kysyntäpiikkiä ja muuttorumbaa kuin yleensä"

Vuokrat kovimmassa nousussa Turussa ja pääkaupunkiseudulla