Koronavirus vaikuttaa: Saga Furs päättää ensi perjantaina maaliskuun turkishuutokaupasta – Kopenhagen Fur peruutti oman huutokauppansa - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

Koronavirus vaikuttaa: Saga Furs päättää ensi perjantaina maaliskuun turkishuutokaupasta – Kopenhagen Fur peruutti oman huutokauppansa

Koronavirus vaikuttaa myös turkiselinkeinoon. Ensi perjantaina selviää, järjestetäänkö Vantaalla Saga Fursin maaliskuun turkishuutokauppa niin kuin on aiottu.
Mauri Ratilainen
Saga Fursin maaliskuun huutokauppa on tärkeä suomalaiselle turkiselinkeinolle.

Turkisten huutokauppayhtiö Saga Furs Oyj:n seuraava huutokauppa on määrä pitää 4.3.–13.3.

"Toistaiseksi suunnitelma on ennallaan, mutta seuraamme tilannetta", kertoo Saga Fursin viestintäpäällikkö Tytti Kotipelto.

Saga Furs päättää tulevana perjantaina, pidetäänkö maaliskuun turkishuutokauppa suunnitellusti.

Kopenhagen Fur on toinen suuri eurooppalainen turkisten huutokauppayhtiö. Kopenhagen Furin huutokaupan piti alkaa viime perjantaina eli helmikuun seitsemäntenä päivänä.

Tanskalaisyhtiö perui huutokaupan. Peruutuksen syy on koronavirus, kertoo Kopenhagen Fur verkkosivuillaan.

Yhtiö toteaa, että sillä on paljon merkittäviä kiinalaisia kauppakumppaneita.

Kiinassa on todettu joulukuusta 2019 lähtien keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttaja on uusi koronavirus. Kiinasta koronavirus on levinnyt myös muualle. Viruksen leviämistä yritetään hillitä esimerkiksi matkustusrajoituksilla.

Koronaviruksen aiheuttama, keuhkokuumetta muistuttava tauti on lähtöisin Wuhanista Kiinasta. Wuhan on Hubein maakunnan pääkaupunki keskisessä Kiinassa.

Wuhan on myös turkiskaupan merkittävä keskus. Siellä valmistetaan paljon turkistuotteita maailmanmarkkinoille.

Turkiselinkeino on Kiina-keskeistä. Kiina on suuri turkisten tuottaja. Myös turkisten muokkauskapasiteetista valtaosa on Kiinassa.

Saga Fursin maaliskuun huutokauppa on erittäin tärkeä suomalaisille turkistuottajille. Toinen suomalaiselle turkiselinkeinolle hyvin keskeinen on Saga Fursin kesäkuun huutokauppa.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) tapasi pohjalaisia turkistarhaajia Ylihärmässä perjantaina 31.1.

”Jos tilanne jatkuu näin huonona, lopettavia tiloja alkaa löytyä”, kuului viesti, jonka tarhaajat tuolloin kertoivat ministerille.

Ylihärmän tilaisuudessa puhe oli lähinnä turkisten hintatasosta. Koronavirus ei vielä ollut kovin iso puheenaihe.

Lue lisää

Turkisyhtiö Saga Fursin yt:t päätökseen – "Päätökset vaikuttavat yli 30 henkilön työsuhteeseen"

Saga Fursin turkishuutokaupan välitysmyynnin arvo jäi 20 miljoonaan euroon – "Myyntituloksesta ei voi päätellä, että kiinnostus turkiksia kohtaan olisi laskenut"

Pohjanmaan neljä maakuntajohtajaa: "Turkisalan tulevaisuus vakavasti uhattuna"

Saga Furs aikoo karsia kolmanneksen kuluistaan – turkisten huutokauppayhtiö aloittaa yt-neuvottelut