S-ryhmä kohensi tulostaan viime vuonna – haluaa olla hiilinegatiivinen vuonna 2025 - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

S-ryhmä kohensi tulostaan viime vuonna – haluaa olla hiilinegatiivinen vuonna 2025

"Tavoitteenamme on nyt pienentää ilmastopäästöjämme 90 prosenttia."
Kari Salonen
S-ryhmän tavoitteena on olla hiilinegatiivinen jo vuonna 2025.

S-ryhmä paransi tulostaan viime vuonna. Sen operatiivinen tulos nousi 409 miljoonaan euroon eli viitisenkymmentä miljoonaa edellisestä vuodesta. Samalla S-ryhmän veroton vähittäismyynti nousi hieman ja oli 11 713 miljoonaa euroa. Toissa vuonna myyntiä kertyi 11 523 milj. euroa.

Myös SOK-yhtymän operatiivinen tulos nousi.

"Hyvä tulos antaa mahdollisuuden missiomme täysimääräiseen toteuttamiseen. Parempaa paikkaa rakennetaan osuustoiminnan hengen mukaisesti yhteistyössä asiakasomistajien, kumppaneiden ja kaikkien s-ryhmäläisten kanssa ja se vaatii meiltä vahvoja resursseja. Kun me pärjäämme hyvin, koko yhteisö pärjää paremmin", SOK:n pääjohtaja Taavi Heikkilä toteaa S-ryhmän tiedotteessa.

S-ryhmä kertoo myös että sen tavoite on olla hiilinegatiivinen vuonna 2025.

"Tavoitteenamme on nyt pienentää ilmastopäästöjämme 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Aiempi vähennystavoite vastaavalle ajalle oli 60 prosenttia. Samalla haluamme ensimmäisenä suomalaisena yritysryhmänä olla hiilinegatiivinen jo vuonna 2025", Heikkilä linjaa.

Rahaa asiakasomistajatalouksille S-ryhmä maksoi keskimäärin 165 euroa vuodessa, kun mukaan lasketaan bonusten lisäksi maksutapaetu, ylijäämänpalautus ja osuusmaksun korko.

Jukka Pasonen
Lue lisää

S-ryhmän pääjohtaja penseä Karhisen hylly- ja tukkuhintaideoille

"Lehdet huutaa, että huskyt heitetään joukolla monttuun ja se on Sanna Marinin syytä" – Serti lahjoittaa rekikoirille 15 000 kiloa ruokaa, yrittäjiä voi tukea ajeluilla ja kummikoirilla

Aureskosken Jalostetehdas laajentaa noin 300 metriä pitkällä jatkojalostuslinjalla – Kaskisiin kymmenen uutta työpaikkaa

Maanomistaja ihmettelee: Telia rakensi maston, jolle ei ole lupaa – maksaa alueesta vuokraa vain 26 markkaa vuodelta