Talous

Terveystalo kasvoi kaksinumeroisin luvuin, Attendon tulos painui tappiolle Suomessa

Terveystalon liikavaihto kasvoi 36,6 ja liikevoitto 17,5 prosenttia.
Heikki Saukkomaa

Terveystalon liikevaihto loka–joulukuussa kasvoi 36,6 prosenttia 270,3 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 197,9 miljoonaa euroa. Oikaistu liikevoitto kasvoi 17,5 prosenttia 31,9 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 27,1 miljoonaa euroa.

Terveystalo katsoo markkinanäkymissään, että heikentyneestä kuluttajaluottamuksesta huolimatta markkinaympäristö on edelleen suotuisa. Yhtiön mukaan yritysasiakkaiden kysyntä jatkuu vakaana ja joissakin työterveyden asiakasryhmissä hintakilpailu voimistuu.

"Toisaalta ennaltaehkäisevien palveluiden kysynnän suhteellinen osuus kasvaa, mitä Kela-korvauslainsäädännön muutos vuoden 2020 alussa edelleen vahvistaa", yhtiö katsoo.

Terveystalo ennakoi, että yksityisasiakkaiden kysyntä jatkuu vahvana, ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin trendi kasvattaa palvelujen kysyntää.

"Tämä näkyy erityisesti muiden kuin lääkärivastaanottopalveluiden kysynnän kasvuna", Terveystalo ennustaa.

Terveystalo uskoo myös, että julkisen sektorin kysyntä jatkuu edelleen vahvana eri palvelumuodoissa.

Yhtiön toimitusjohtaja Ville Iho sanoo tiedotteessa, että yhtiöllä on alan johtavana yksityisenä yrityksenä ainutlaatuinen mahdollisuus ja myös velvollisuus toimia suunnannäyttäjänä. Hän sanoo, että yhtiö luo uusia toimintatapoja, jotka auttavat koko yhteiskuntaa vastaamaan ikääntymisen, elintasosairauksien sekä kasvavien terveysmenojen tuomiin haasteisiin.

Attendon tulos painui tappiolle lokajoulukuussa

Pohjoismaisen hoivayhtiö Attendon tulosta painoi yrityksen toiminta Suomessa, yhtiö kertoo.

Attendon oikaistu liiketulos Suomessa painui loka–joulukuussa 7,2 miljoonaa euroa tappiolle, kun se vuotta aiemmin oli runsaat 5,1 miljoonaa euroa voitollinen. Yhtiön liikevaihto kasvoi 16 prosentilla 138 miljoonaan euroon.

Koko vuoden oikaistu liiketulos Suomessa jäi runsaat 4,5 miljoonaa euroa tappiolle. Vuonna 2018 yhtiön tulos oli 33 miljoonaa euroa plussan puolella.

Lue lisää

Lännen Media: Poliisi tutkii Kiuruveden hoivakodin koronakuolemia taloudellisen hyödyn tavoitteluun liittyvinä laiminlyönteinä

Korona kasvatti etävastaanottojen kysyntää – "Koronan lisäksi kaikki muutkin sairaudet pitää hoitaa"

Kiuruvedellä Attendon hoivakoti siirtyy sote-kuntayhtymän vastuulle vakavan koronaepidemian takia

Lomautukset laajenevat yhä – Fiskars lomauttaa 740