Talous

Tarjottiinko sinulle käyttöösi tunnuslukulaitetta Finanssivalvonnan nimissä? Kyseessä on huijaus, johon ei pidä reagoida mitenkään

Poliisi tutkii Finanssivalvonnan nimissä tehtyjä huijausyrityksiä.
Wikimedia Commons
Finanssivalvonnan nimissä on lähetetty myös laskutukseen liittyviä huijauskyselyitä.

Finanssivalvonta kertoo, että sen nimissä on lähetetty huijausviestejä, joissa kehotetaan vastaamaan vahvaan tunnistautumiseen liittyviin kysymyksiin, ja luvataan käyttöön tunnuslukulaite.

Viesteissä pyydetään vahvistamaan tunnuslukulaitteen tilaus viestissä olevasta linkistä. Finanssivalvonta korostaa, ettei sillä ole mitään tekemistä näiden viestien kanssa, eikä niihin tule reagoida.

Huijausviestissä olevaa linkkiä ei pidä missään tapauksessa avata. Finanssivalvonta huomauttaa, ettei se tarjoa käyttöön laitteita, eikä tee tällaisia kyselyitä.

"Finanssivalvonta ei pyydä henkilökohtaisia tunnuslukuja tai salasanoja eikä lähetä vahvistuslinkkejä sähköpostilla", tiedotteessa todetaan.

Finanssivalvonnan nimissä on lähetetty myös laskutukseen liittyviä huijauskyselyitä. Jos saa Finanssivalvontaan liittyvän epäilyttävän viestin tai laskun, tulee silloin olla suoraan yhteydessä Finanssivalvontaan niin, että käyttää jotain muuta viestintäkanavaa kuin viestin mukana saamaansa linkkiä tai puhelinnumeroa.

Poliisi tutkii Finanssivalvonnan nimissä tehtyjä huijausyrityksiä.

Lue lisää