Talous

Valio: "Kaupan alan lakko ei horjuttaisi meidän maitoketjua"

Maidon keräily ja tuotteiden kuljetus kauppaan toimivat. Jos menekki laskisi kauppojen sulkeutuessa, maito voidaan jalostaa säilyvään muotoon – kuten silloin, kun Venäjän raja meni kiinni.
Sanne Katainen
Valiolla ei pelätä mahdollista kaupan alan lakkoa.

Mahdollinen kaupan alan lakko ei vaikuta Valion maitoketjuun, Valion logistiikkajohtaja Taneli Mero vakuuttaa.

"Me pystymme toimittamaan normaalisti ne määrät, jotka kauppa meiltä tilaa. Kaupan kanssa pitää sitten arvioida, miten paljon ne itse kykenevät toimintaa pyörittämään."

Palvelualojen ammattiliiton (PAM) lakko uhkaa sulkea ensi viikolla Prismoja ja seuraavalla Citymarketeja. Myös S-ryhmän logistiikkayhtiön Inex Partnersin sekä Keskon logistiikkakeskukset ovat lakon vaikutuksen piirissä.

Ainakin S-ryhmä on ilmoittanut pyrkivänsä pitämään Prismat auki esimiesvoimin.

Logistiikkakeskusten toimintahäiriöt eivät vaikuta Valioon. "Meidän tuotteet eivät kulje sitä kautta vaan meillä on suora toimitus kauppoihin."

Meroa ei hirvitä edes ajatus siitä, että kaikki Prismat ja Citymarketit menisivät kiinni.

"Meillä on omat keinomme turvata maitoraaka-aine. Voimme valmistaa tuotteita, jotka ovat säilyvässä muodossa, esimerkiksi maitojauhetta ja juustoa. Päiväleimojen kanssa ei tule ongelmia eikä hävikkiä synny."

Mero muistuttaa, että varasuunnitelmat toimivat myös vuonna 2014, jolloin Venäjän raja meni yhtäkkiä kiinni. Siitäkin selvittiin.

Valiolaisten maidontuottajien ei tarvitse olla huolissaan, Mero vakuuttaa. "Me haemme maidon normaalisti."

Lue lisää