Talous

Jättikauppa jäi toteutumatta: Thyssenkrupp hylkäsi Koneen ostotarjouksen hissiliiketoiminnoistaan

Mikäli Koneen ostotarjous olisi hyväksytty, olisi kaupasta mahdollisesti tullut Suomen historian suurin yrityskauppa.
Thyssenkrupp jatkaa neuvotteluja kahden muun tahon kanssa. LEHTIKUVA/AFP

Thyssenkrupp on hylännyt Koneen ostotarjouksen yhtiön hissiliiketoiminnoista. Thyssenkrupp jatkaa neuvotteluja kahden sijoittajaryhmän kanssa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Myös Kone kertoo tiedotteessaan vetäytyneensä keskusteluista Thyssenkruppin kanssa liittyen Thyssenkruppin hissiliiketoimintojen ostamiseen.

Mikäli Koneen ostotarjous olisi hyväksytty, olisi kaupasta mahdollisesti tullut Suomen historian suurin yrityskauppa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Kone ja sijoitusyhtiö CVC Capital Partners tarjosivat Thyssenkruppin hissiliiketoiminnoista yli 17 miljardia dollaria.

Vuonna 2015 Nokia osti kilpailijansa Alcatel-Lucentin lähes 16 miljardilla eurolla, ja se oli tuolloin Suomen historian suurin yrityskauppa.

Thyssenkrupp kertoo tiedotteessaan jatkavansa neuvotteluja Blackstonen, Carlylen ja Canadian Pension Plan Investment Boardin sekä Adventin ja Cinvenin muodostamien sijoittajaryhmien kanssa.

Kone kertoo omassa tiedotteessaan uskovansa edelleen, että Koneen ja Thyssenkruppin hissiliiketoimintojen yhdistäminen olisi ollut strategisesti järkevää.

"Kone tekee yritysostoja vain sellaisilla ehdoilla, jotka ovat Koneen osakkeenomistajien, työntekijöiden ja asiakkaiden etujen mukaisia", yhtiö jatkaa.

Lue lisää