Talous

Brittiläinen kauppajätti Marks & Spencer Koskenkorvasta: "Kylämaailma kiinnostaa"

Suomalaisen viinan puhtaat raaka-aineet, maalaisuus ja käsityön tuntu houkuttelivat brittiläiset ottamaan kirkkaan hyllyihinsä.
Venla Tirkkonen
Brittiläinen kauppaketju Marks & Spencer on tykästynyt Koskenkorva Vodkan maanläheiseen brändiin.

Brittiläinen kauppajätti Marks & Spencer ottaa valikoimaansa Koskenkorva Vodkan syyskuun aikana. Vodka valmistetaan Altian Koskenkorvan tehtaalla täysin suomalaisesta ohrasta.

Marks & Spencerin alkoholijuomien ostaja Michael Wallis kertoo yrityksen olevan suomalaisterävästä innoissaan.

"Puhtaat raaka-aineet, loistava tuote sekä pakkaus, joka kertoo tarinaa alkuperäisestä kylämaailmasta ja käsityön tunnusta, tekevät brändistä asiakkaillemme täydellisen", Wallis kuvailee Altian tiedotteessa.

Marks & Spencer otti Koskenkorva Vodkaa valmistavaan Altiaan yhteyttä alkukesästä. Sen jälkeen brittiyrityksen tuoteraati testasi juoman ja hyväksyi sen valikoimiinsa.

Altian markkinointijohtaja Kirsi Puntila kertoo yrityksensä olevan todella iloinen ja ylpeä alkavasta yhteistyöstä, onhan kyseessä yksi Britannian tunnetuimmista kauppaketjuista.

"Koskenkorva Vodka on käynyt läpi merkittävän brändiuudistuksen ja voittanut useita kansainvälisiä palkintoja. Viimeaikaiset investoinnit Koskenkorva Vodkaan ovat tuoneet suurimmalle vientibrändillemme positiivista huomiota, joka johti sopimukseen myös Marks & Spencerin kanssa", Puntila sanoo.

Tällä hetkellä Altia vie Koskenkorva Vodkaa lähes 30 maahan.

Lisää alkoholijuomien vientinäkymistä perjantain 23.9. Maaseudun Tulevaisuudessa.

Lue myös

"Maailmanluokan vodka, jonka raaka-aine tulee keskimäärin 120 kilometrin säteeltä."

Altia maailmanvalloitukseen Koskenkorva keihäänkärkenä

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Elintarvikkeiden vienti vaatii aikaa ja rahaa: "Ihmissuhteita ei rakenneta muutamassa kuukaudessa, vaan se vaatii pitkäaikaisen sitoutumisen"

Huolestuttava ilmiö: Yli puolet eläkeikäisistä ei tee mitään, vaikka huomaisi kuljettajansa olevan kännissä

Alkoholismihoidon saatavuudessa on Suomessa isoja alueellisia eroja – vertaistukiryhmiä löytyy silti lähes kaikkialta maasta