Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Talous

Energiavirasto vakuuttaa: Uuden asetuksen ideana ei ole kieltää tehokkaita imureita

Erityisasiantuntijan mukaan yleisesti markkinoiden parhaiksi imureiksi mielletyt laitteet ovat täyttäneet tulevat vaatimukset jo aiemmin.
Mielen Suomen tuotepäällikkö Tero Hannula toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle lähettämässään viestissä, että tehokkaita imureita ei olla kieltämässä.

MT uutisoi aiemmin EU:n alueelle tulevista imureiden tehovaatimuksista.

Energiaviraston erityisasiantuntija Kaisa-Reetta Koskinen kertoo MT:lle, että EU:n imureille asetetussa ekosuunnitteluasetuksessa on asetettu vaatimuksia imureiden moottorin ottoteholle. Koskinen sanoo myös, että niin sanotussa imuriasetuksessa on asetettu imuteholle minimiraja.

"Kaikkien 1. syyskuuta 2017 jälkeen EU:n markkinoille laitettavien imurien täytyy pölynimukyvyltään matolta olla vähintään 0,75 ja kovalta lattiapinnalta on vähintään 0,98", Koskinen kertoo.

Koskisen mukaan imurin nimellinen ottoteho saa olla korkeintaan 900W.

"Nimellinen ottoteho sen sijaan saa olla korkeintaan 900W. Asetuksen idea on siis parantaa imutehoa ja samalla laskea energiankulutusta, ei kieltää tehokkaita imureita", Koskinen korostaa.

Erityisasiantuntijan mukaan yleisesti markkinoiden parhaina imureina mielletyt laitteet ovat täyttäneet nämä vaatimukset jo ennen vaatimusten voimaan tuloa.

Mielen Suomen tuotepäällikkö Tero Hannula toteaa Maaseudun Tulevaisuudelle lähettämässään viestissä, että tehokkaita imureita ei olla kieltämässä, vaan käyttöön halutaan energiatehokkaita, kestäviä ja ympäristöystävällisiä imureita.

"Uuden energialuokituksen sekä Eco Design –direktiivin tavoite ei ole rajoittaa imureiden imutehoa", Hannula kirjoittaa.

Lue lisää:

EU kieltää syyskuun alusta huipputehokkaat pölynimurit –muruset imettävä matolta korkeintaan 900 watin teholla

Lue lisää

EU kieltää syyskuun alusta huipputehokkaat pölynimurit – muruset imettävä matolta korkeintaan 900 watin teholla

EU-direktiivi: Kahvinkeittimen sammuttava itsestään 40 minuutissa

"Suomalaisen viljelijän suurin ystävä on ranskalainen poliittinen johtaja"

Lehdistön uhka ei ole Yle vaan Google ja Facebook