Talous

Härmän asema avattiin uudelleen – Powerparkiin pääsee nyt suoraan junalla Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta

Kauhava liittyi kahden juna-aseman paikkakuntien joukkoon.
Jukka Koivula
Teollisuusneuvos Jorma Lillbacka (vas.), Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio ja Powerparkin toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma ottivat Härmän asemalla vastaan pohjoisesta saapuvan junan. Juna pysähtyy Härmässä taas 11 vuoden tauon jälkeen.

KAUHAVA

Yhdentoista vuoden tauon jälkeen junat seisahtuvat jälleen Härmän asemalla Kauhavalla.

"Junat pysähtyvät kuusi kertaa päivässä kesäkuukausina ainakin vuoteen 2019 saakka Härmän asemalla. Perusteena tälle on Härmän ja Kauhavan alueen matkailun tukeminen. Olemme luottavaisia, että junat pysähtyvät Härmässä tämän kahden vuoden koeajan jälkeenkin, koska matkustajamäärät ovat korkeita", Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio kertoo.

Kauhavan kaupunki alkoi käydä VR:n kanssa neuvotteluja Härmän aseman avaamisesta uudelleen vuonna 2015.

"Alahärmän yrittäjät ja Kauhavan kaupunki ovat olleet asiassa erittäin aktiivisia. Powerparkin vetovoima oli ratkaisevassa roolissa Härmän aseman avaamisessa", teollisuusneuvos ja Suomen suurimman huvipuiston Powerparkin perustaja Jorma Lillbacka Alahärmästä kertoo.

Powerparkissa käy vuosittain hieman alle puoli miljoonaa vierailijaa.

Matkalaisia kyyditetään Härmän asemalta noin kahden kilometrin päässä sijaitsevaan huvipuistoon busseilla.

Kauhavan kaupunki teki sijoituksen rakentamalla Liikenneviraston kanssa uudet rautatielaiturit ja aseman parkkitilat Härmään.

"Rautatieasemalla tuetaan Alahärmän Powerparkin ympärille kehittyvää matkailua, joka on tärkeää Kauhavan seudulle", kaupunginjohtaja Lumio summaa.

Härmän aseman käyttöönoton myötä Powerparkin ja muiden seudun yritysten saavutettavuus paranee ratkaisevasti.

"Helsingistä ja Oulusta Härmään pääsee nyt suoraan junalla hieman yli kolmessa tunnissa. Seinäjoelta Härmään pääsee puolessa tunnissa ja Tampereelta alle kahdessa", Powerparkin toimitusjohtaja Mikko Kiviluoma sanoo.

Härmän aseman avajaisia juhlistettiin Kauhavan Alahärmässä maanantaina.

Paikalle oli saapunut myös junavaunullinen naiskauneutta, kun Miss Suomi -kilpailun semifinalistit osallistuivat Härmän aseman avajaistilaisuuteen.

"Olemme pitkään tehneet yhteistyötä Powerparkin kanssa. Junayhteyden avaaminen tänne on erittäin myönteinen asia", missikeisarinna Sunneva Kantola toteaa.

Missisemifinalisti Tuuli Koskiaho Hyvinkäältä on kertoo palanneensa sukunsa maille Härmään.

"Äitini puoleinen sukuni on lähtöisin täältä, joten Härmässä tuli vietettyä lapsuuden kesiä. Junamatkalla etelästä tänne Pohjanmaalle tuli nostalginen olo", Koskiaho kertoo.

Kauhavalla on nyt kaksi asemaa, joissa juna pysähtyy: Kauhavan keskustaajamassa sekä Härmässä.

Juttua muokattu 21.6. klo 17.15: Poistettu ingressistä ja tekstistä kohta, jossa kerrotaan Kauhavan olevan Helsingin ja Turun ohella ainoa paikkakunta, missä on kaksi asemaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maanteiden liikkuvat taideteokset kurvasivat jälleen Alahärmään: Madonna ja Rollarit mukana Power Truck Show'ssa

Maakuntajohtajat vaativat: Junista on päätettävä syksyllä

Matkailu Suomessa kasvaa – nyt myös suomalaiset itse ovat kiinnostuneita vesistöistään