Talous

Ikkunat menevät nyt kaupaksi – Pyhäntäläinen valmistaja palkkaa 50 uutta työntekijää

Pyhäntäläinen Piklas aikoo kasvattaa tuotantoaan ja palkkaa 50 uutta työntekijää jo palkkaamiensa 20 lisäksi.
Jaana Kankaanpää
Rakentamisen kasvu näkyy nyt ikkuna- ja ovikaupassa.

Ikkuna- ja ovivalmistaja Piklas aikoo palkata kevään aikana lähes 50 uutta työntekijää. Yhtiö on jo alkuvuonna palkannut 20 henkeä lisää.

Tuotteita valmistetaan jatkossa Pyhännällä kahdessa vuorossa läpi vuoden. Tuotantohuipun aikana kesällä työntekijöiden määrä nousee 50 prosentilla noin 150 henkeen.

Yhtiön toimitusjohtajan Erkki Tolvasen mukaan syynä rekrytointeihin on yhtiön tuotteiden myynnin mittava kasvu. Jo viime vuonna Tolvanen arvioi MT:n haastattelussa, että ikkuna- ja ovikauppa vilkastuu korjausrakentamisen ansiosta.

"Kaiken takana on tuotteittemme kysynnän voimakas nousu. Esimerkiksi ikkunoiden ja ulko-ovien verkkokauppamme liikevaihto on parin vuoden aikana kasvanut yli viisinkertaiseksi", hän kommentoi rekrytointiuutista.

Piklas on kasvattanut myyntiään verkkokaupan välityksellä.

"Verkkokauppamme voimakas kehitys on ylittänyt kaikki odotukset. Samalla se on hyvä osoitus siitä, kuinka kuluttajat hankkivat alamme tuotteita yhä enemmän suoraan valmistajalta ilman välikäsiä."

Piklas on kasvattanut liikevaihtoaan 2013–2016 aikana 8,4 miljoonasta 16,4 miljoonaan euroon.

Lue lisää

Ikkunatehtaat investoivat vaikka kysyntä on pienentynyt

Brittimedia: Lihatuotteet mätänevät brexit-byrokratian takia Hollannin satamassa – lihaa kuljettavia rekkoja jumissa yli sata

"Emme tiedä, miten hake tehdään muissa maissa" – energiavaikuttaja Timo Rajala on huolissaan Suomen energiaomavaraisuudesta

Suomen Pankki: Suomesta löytyi viime vuonna lähes 1 500 väärennettyä euroseteliä