Talous

Isokyrön Napue-gini valtaa alaa: Yritystoiminta kaksikymmenkertaistunut puolentoista vuoden aikana

Talous 30.08.2016

Kyrö Distillery Companyn kasvuvauhti on ollut rivakka. Tuotannon volyymi ja yrityksen koko on kasvanut parissa vuodessa kaksikymmenkertaiseksi.


Petteri Kivimäki
Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen uskoo, että tislaamon räjähdysmäisesti käynnistynyt kasvu jatkuu tulevaisuudessa. Uusia vientimarkkinoita haetaan niin Itä-Aasiasta kuin Pohjois-Amerikasta.

Kyrö Distillery Companyn kehittämä ginijuoma-juoma valittiin viime vuonna maailman parhaaksi giniksi.

Napue-gin voitti maineikkaan International wine and spirits -kisan Gin and tonic -kategorian.

Palkinto toimi kasvusysäyksenä yrityksen vientiponnistuksille.

"Yritystoimintamme on käytännössä kaksikymmenkertaistunut viimeisen puolentoista vuoden aikana", Kyrö Distillery Companyn toimitusjohtaja Miika Lipiäinen sanoo.

Tislaamon tuotteet ovat lyöneet voimalla läpi paitsi Euroopassa, jossa juomia viedään jo viiteentoista maahan, myös Singaporessa ja Japanissa.

Seuraavaa läpimurtoa haetaan paraikaa Yhdysvaltain-markkinoilta.

Kyrö Distillery Company on Suomen ainoa täysin rukiin varassa toimiva tislaamo.

"Yritystoimintamme perusajatuksena on, että pyrimme aina olemaan niin paikallisia, kuin mahdollista. Jo nyt kaikki viskin raaka-aine on peräisin lähipellosta, kahden vuoden kuluttua myös kaikki ginijuomissa käytettävä raaka-aine", Lipiäinen avaa.

"Tislaamme suomalaisesta rukiista maailman parhaita juomia. Tuomme aluksi ginit ja sen jälkeen viskit ensin Suomeen ja sitten maailmalle", Lipiänen kertoo.

Seuraavaa Maaseudun tulevaisuuden tekijää haetaan. Katso ohjeet ja ilmoita oma tai tuttu yritys.

Lue lisää:

Kyrö Distillery on saanut myös ruokakulttuuripalkinnon.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT