Talous

Juncker EU:n tulevaisuuspuheessaan: "En voi hyväksyä, että joissain Euroopan kolkissa myydään laadullisesti heikompia elintarvikkeita"

Talous 13.09.2017

Vuosittaisessa Unionin tila -puheessa linjataan komission painopisteitä.


Frederick Florin
"Nyt on aika rakentaa vahvempaa unionia", Juncker sanoi keskiviikkoisessa linjapuheessaan.

EU-komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker haluaa jatkossa antaa kansallisille viranomaiselle oikeudet puuttua epätasa-arvoiseen elintarvikekulutukseen.

Junckerin mukaan EU:ssa ei saa olla epätasa-arvoisia kuluttajia.

"En voi hyväksyä, että joissain Euroopan kolkissa kuluttajille myydään laadullisesti heikompia elintarvikkeita, vaikka pakkaus ja tuotemerkinnät olisivat samat", hän sanoi Unionin tila -puheessaan.

"Slovakialaiset eivät ole ansainneet vähemmän kalaa kalapuikoissaan, unkarilaiset eivät vähemmän lihaa liharuuissaan tai tshekit vähemmän kaakaota suklaassaan. EU:n oikeus kieltää tämän jo nyt."

Juncker väläytti puheessaan, että kauppaneuvottelut Uuden-Seelannin ja Australian kanssa alkavat.

"Haluaisin, että kaikki sopimukset saadaan päätökseen tämän kauden aikana. Niistä neuvotellaan täysin avoimesti ja Euroopan parlamentti saa viimeisen sanan kauppasopimuksista", hän sanoi.

Juncker vetosi puheessaan myös tehokkaaseen ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hän kertoi, että komissio esittää pian ehdotuksensa liikenteen alan päästövähennyksiin.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT