Talous

Juustoportti laajentaa vientiään: Pitkään kypsytettyjä juustoja rekkalasteittain Saksaan

Talous 16.08.2016

Muuallekin Eurooppaan neuvottelut ovat pitkällä.


Niklas Keski-Kasari
Juustoportilla on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintoloita.

Etelä-Pohjalainen Juustoportti on laajentanut juustojen vientiä. Yrityksen tuotteita on viety aiemmin jo Baltian maihin sekä muualle Eurooppaan, mutta vienti on ollut pientä.

"Aiemmin olemme vieneet muutamaa lavaa kerralla mutta nyt puhutaan täysistä rekoista. Tämä on positiivinen juttu Suomen maitosektorille. Vietävät tuotteet ovat pitkään kypsytettyjä erikoisjuustoja, jolloin myös jalostusaste on bulkkituotteita korkeampi", toteaa Juustoportin toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari.

Toimitusjohtajan mukaan Juustoportti vie isoja eriä tällä hetkellä Saksaan, josta erikoisjuustot jaetaan eteenpäin. Myös muualle Eurooppaan neuvottelut ovat pitkällä ja Juustoportti on toimittanut koe-eriä.

"Kansainvälisen juustokilpailun kultamitalit ovat luoneet uskottavuutta ja pohjaa viennille. Kun tämä yhdistetään Suomen eksoottisuuteen ja puhtauteen, vientimahdollisuudet ovat aidosti hyvät", Keski-Kasari jatkaa.

Juustoportti jalostaa noin 40 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Perheyritys työllistää yli 200 henkeä ja sillä on meijeri- ja juustolatoiminnan lisäksi kahvila-ravintolat Jalasjärvellä ja Mäntsälässä, sekä ruokatuotteita valmistava Kasvis Galleria Kuopiossa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT