Talous

Juustoportti osakkaaksi Kuusamon Juustoon: "Tuotteissa ei ole päällekkäisyyksiä"

Keski-Kasari: "Kyse on strategisesta ratkaisusta."
Pekka Fali
Kuusamon Juusto valmistaa emmental- ja kermajuustoja sekä savu- ja sulatejuustoja.

Jalasjärveläinen Juustoportti on hankkinut vähemmistöosuuden Kuusamon Juustosta. Omistusjärjestely hoidettiin suunnatulla osakeannilla Juustoportille.

Yhtiöt tiedottivat järjestelystä maanantaina. Omistusjärjestelyä on valmisteltu koko alkuvuosi ja nimet pantiin paperiin viime viikon lopulla.

Osakeannissa olivat vanhoista omistajista mukana yksityissijoittaja Timo Rapila sekä osuuskunnat Maitomaa ja Satamaito, yhtiöiden tiedotteessa todetaan.

Toimitusjohtaja Timo Keski-Kasari Juustoportista pitää mukaan lähtöä yhtiölle strategisena ratkaisuna. Yhtiöillä ei ole päällekkäistä toimintaa, mikä helpotti osakkaaksi lähtemistä.

Keski-Kasarin mukaan maitomarkkinoilla rytmi kiihtyy ja jalostajien pitää pystyä sopeuttamaan toimintansa muutoksiin. "Toisinaan nestemaidot kannattavat, toisinaan tulosta tehdään juustoilla ja muilla jalosteilla. Osakkuus tuo pelivaraa."

Hän korostaa myös sitä, että Kuusamon juuston tuotevalikoima ja tuotteet ovat kunnossa. Samoin Kuusamon juustola on tärkeä, jotta kuluttajille jää kotimaisia vaihtoehtoja.

Juustoportti investoi hiljan 15 miljoonaa euroa. Nyt tehty ratkaisu ei ole likikään yhtä iso. "Tulimme mukaan osakkaaksi suunnilleen samalla osuudella kuin muut tähän saakka mukana olevat toimijat", Keski-Kasari sanoo.

Kuusamon Juuston toimitusjohtajana viime vuoden lopulla aloittanut Jyrki Vaittinen on tyytyväinen. Juustoyhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna neljänneksen 20 miljoonaan euroon. Tänä vuonna tähdätään yhtä vahvaan kasvuun.

"Olen erityisen iloinen, että saamme Juustoportin mukana myös liiketoimintaosaamista toimialalta."

Omistuspohja on kunnossa Kuusamon Juuston kasvun takaamiseksi, Vaittinen sanoo.

Kuusamon Juusto valmistaa emmental- ja kermajuustoja sekä savu- ja sulatejuustoja. Työntekijöitä on 80.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Juustoportti hyvittää Vapaan lehmän maidon hiilijalanjäljen kokonaan

Jari Latvasen paluu HK Scanin ruokapöytään kavensi leipää – tulot putosivat

Juustonvalmistajat muistuttavat: Jokaiseen juustokiloon tarvitaan 10 litraa maitoa – osta kotimaista, autat suomalaista tuottajaa