Talous

Kauppalehti: Lidl avasi Ruotsiin tupakattoman myymälän

Växjön myymälästä haluttiin tehdä Ruotsin vihrein Lidl.
Venla Tirkkonen
Kauppalehti kertoi, että Växjön Lidl on luopunut tupakkatuotteista.

Lidl on avannut Ruotsin Växjössä kaupan, jossa ei myydä lainkaan tupakkaa, kertoo Kauppalehti.

Suomessa saksalaisketju ei ole lehden mukaan aikeissa luopua tupakan myynnistä ympäristösyistä, kuten Växjössä. Sen sijaan myyntipisteiden määrän vähentämistä ketju harkitsee, koska tupakan myynnin kustannukset ovat nousseet tänä vuonna roimasti.

"Valvontamaksun korotukset ovat kohtuuttoman suuria ja tarkastelemme tupakan myyntipisteiden vähentämistä alkuvuoden aikana. Tämä tarkoittaisi sitä, että tupakkaa myytäisiin vain osalla kassoista. Meillä on lähes 160 myymälää Suomessa, ja kassapisteitä on keskimäärin kuusi per myymälä", kommentoi Lidlin operatiivinen johtaja Nicholas Pennanen.

Tupakan valvontamaksuja koskeva laki muuttui vuoden alussa niin, että kunnat voivat periä valvontamaksua enimmillään 500 euroa myyntipisteeltä. Jos myynnissä on myös nikotiininesteitä, maksu voi olla yhteensä tuhat euroa.

"Seuraamme kiinnostuneina ruotsalaisten kokemuksia tupakattomasta myymälästä, mutta tällä hetkellä meillä ei Suomessa ole vastaavia suunnitelmia", Pennanen sanoo.

Lue lisää

Lidl avaa ensimmäisen puurakenteisen myymälänsä Suomessa Riihimäelle

Lidl on vienyt Maitomaan valmistamia palautusjuomia seitsemään Euroopan maahan

Kauppaketjut: Hankintasopimukset ja valikoimittain tehdyt kilpailutukset tuovat vakautta ja tehokkuutta koko ruokajärjestelmälle – rytmiä voidaan tarvittaessa säätää

Kauppa käytti mahdollisuuden iskeä ruokaverojen alentamiseksi