Talous

Kuusamon Juusto kipusi vaikeuksista voitolliseksi

Talous 23.08.2017

Velkasaneerauksessa ollut yhtiö tuotti liikevoittoa ensimmäisellä vuosipuoliskolla 0,2 miljoonaa euroa.


Pekka Fali
Kuusamon Juusto työllistää noin 80 henkeä.

Velkasaneerauksessa olleen Kuusamon Juusto Oy:n toiminta kääntyi kannattavaksi vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Yhtiön liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 12,1 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvu oli 40 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Liikevaihdon kasvun ja kannattavuuden paranemisen myötä ensimmäisen vuosipuoliskon toiminnallinen tulos kipusi myös positiiviseksi: liikevoitto oli 0,2 miljoonaa euroa. Yritys pääsi velkasaneeraukseen toukokuussa.

Kuusamon Juusto työllistää noin 80 henkeä.

”On hienoa, että olemme saaneet toiminnan kannattavaksi ja kassavirtapositiiviseksi. Näyttää siltä, että olemme päässeet pahimman kuilun yli ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, toteaa Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Jyrki Vaittinen. Hän kertoo yhtiön kasvavan kovaa vauhtia.

”Jotta voimme tehdä tarvittavia investointeja ja selviämme saneerausohjelman velvoitteista, pitää meidän vielä pystyä kasvattamaan liiketoimintaa ja löytää keinoja kannattavuuden vahvistamiseksi edelleen."

Kuusamon Juuston omistuspohja vahvistui kesäkuussa toteutetussa suunnatussa osakeannissa. Uutena omistajana mukaan yhtiön omistajaksi osakeannissa tuli Juustoportti.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT