Talous

Kuusamon Juusto kipusi vaikeuksista voitolliseksi

Velkasaneerauksessa ollut yhtiö tuotti liikevoittoa ensimmäisellä vuosipuoliskolla 0,2 miljoonaa euroa.
Pekka Fali
Kuusamon Juusto työllistää noin 80 henkeä.

Velkasaneerauksessa olleen Kuusamon Juusto Oy:n toiminta kääntyi kannattavaksi vuoden 2017 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Yhtiön liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosipuoliskolla 12,1 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvu oli 40 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

Liikevaihdon kasvun ja kannattavuuden paranemisen myötä ensimmäisen vuosipuoliskon toiminnallinen tulos kipusi myös positiiviseksi: liikevoitto oli 0,2 miljoonaa euroa. Yritys pääsi velkasaneeraukseen toukokuussa.

Kuusamon Juusto työllistää noin 80 henkeä.

”On hienoa, että olemme saaneet toiminnan kannattavaksi ja kassavirtapositiiviseksi. Näyttää siltä, että olemme päässeet pahimman kuilun yli ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin”, toteaa Kuusamon Juuston toimitusjohtaja Jyrki Vaittinen. Hän kertoo yhtiön kasvavan kovaa vauhtia.

”Jotta voimme tehdä tarvittavia investointeja ja selviämme saneerausohjelman velvoitteista, pitää meidän vielä pystyä kasvattamaan liiketoimintaa ja löytää keinoja kannattavuuden vahvistamiseksi edelleen."

Kuusamon Juuston omistuspohja vahvistui kesäkuussa toteutetussa suunnatussa osakeannissa. Uutena omistajana mukaan yhtiön omistajaksi osakeannissa tuli Juustoportti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Munataksiyrittäjä joutui verottajan hampaisiin – "Juuri kun yrityksen toiminta alkoi päästä vauhtiin"

Eräoppaat kertovat, että kiinalaisten lumikenkäretket ovat yleensä lyhyitä, alppialueelta kotoisin olevat retkeilevät vaikka 15 kilometriä päivässä

Kaisa Valkama-Kettunen lähti kauas Kuusamosta, mutta palasi jatkamaan äitinsä yritystä – elämisen laatu ratkaisi