Talous

Lukija: Suomen suurimmalla yritystukien saajalla ei ole ketään töissä eikä se maksanut yhtään veroja

Ammattitaidottomat poliitikot ovat sallineet tukien väärinkäytön, Hannu Heinonen kirjoittaa.
Jaana Kankaanpää
Tuulivoimaa rakennetaan Euroopassa erityisesti merialueille.

Maaseudun Tulevaisuuden lukija, metsänhoitaja Hannu Heinonen kritisoi mielipidekirjoituksessaan kovin sanoin tuulivoimaa.

"Mikään muu energian­tuotanto ei vaadi sellaisia maapinta-aloja ja ilmatilaa kuin ailahteleva tuulivoima. Jo nyt rakennetut tuuli­voimalat ovat muuttaneet maamme maisemia ja voima­loiden ympäristöt ennen kokemattomalla tavalla."

Heinosen mukaan Suomeen rakennetaan ja suunnitellaan maailman korkeimpia ja suurimpia maatuulivoimaloita. Niitä ei sallita missään muussa maassa. Tuulialalla on myös muita erikoisuuksia.

"Yksi esimerkki tuulialan erikoisuuksista on helsinki­läinen Tuuliwatti Oy -niminen tuulivoimayritys. Yhtiö sai viime vuonna eniten yritys­tukea Suomessa, 57 miljoonaa. Yrityksen yksi pääomistaja on S-ryhmä."

"Tilinpäätöstietojen mukaan Tuuliwatti on liikevaihdoltaan 70 miljoonan euron yhtiö, jolla ei ole lainkaan henkilöstöä ja osakepääoma on 3 000 euroa. Yhtiö ei myöskään maksanut vuonna 2015 lainkaan veroja."

Tämä on varoittava kritiikki siitä, millaiseen yrittäjyyteen ammattitaidottomien poliitikkojen toimet voivat johtaa ilmastonmuutoksen nimissä, Heinonen lataa.

"Tuulisähköyrityksille on jo sovittu Suomessa noin neljän miljardin yritystuet syöttö­tariffimaksuina. Tämän lisäksi ne vaativat vielä lisää tukia verovaroistamme, mihin ei pidä suostua."

"Ei juuri tullut pysyviä työpaikkoja, ei luvattuja verotuloja eikä vientiteollisuutta. Tuli epävarmaa sähkön tuotantoa, ympäristötuhoja, miljardilasku veronmaksajille sekä meluhaitat terveys­riskeineen."

Lue lisää:

Tuulisähkölle tukea päivässä puoli miljoonaa euroa

Belgialainen merituulipuisto sai EU-rahoitusta 300 miljoonaa

Uusiutuva energia hallitsee Itä-Suomessa

Lue lisää

Bensan kulutus romahti keväällä 35 prosenttia ja lentopetrolin 90 prosenttia

Turve sai veron, henkselit ja vyön

Hallitus poksautti korkin lainapullosta

Luonnon tärveltyminen ja melu huolettavat tuulivoiman vastustajia Keski-Suomessa – "Mikä on se äänten kakofonia sitten, kun voimalat ovat pystyssä?"