Talous

Matkamessujen selvitys: Suomalaiset suosivat kotimaanmatkailua

Talous 12.01.2017

Kotimaa koetaan turvalliseksi kohteeksi.


MT:n arkisto
Luontokohteet kiinnostavat suomalaisia.

Suomalaiset suosivat matkailua kotimaassa, kertoo tuore lomamatkaennuste. Suomalaisista 75 prosenttia ilmoitti matkailleensa kotimaan kohteissa viime vuoden aikana.

Myös tänä vuonna kotimaan matkailun odotetaan kasvavan. Eniten kotimaassa matkustetaan sukulaisten ja ystävien luo ja tehdään automatkoja.

Teemamatkoista erityisesti luonto- ja kulttuurikohteet kiinnostavat suomalaisia. Kolmasosa suomalaisista aikoo suunnata tämän vuoden aikana luontomatkalle.

Kotimaan matkailun suosion kasvu saattaa johtua siitä, että se koetaan turvallisemmaksi, kertoo tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen Kantar TNS:ltä.

"On mahdollista, että ollaan hieman varuillaan maailman tapahtumien vuoksi ja siksi matkustetaan mieluummin kotimaassa."

Lahtisen mukaan tästä kertoo esimerkiksi se, että viranomaisten kuten ulkoministeriön matkustussuositukset ovat lisänneet painoarvoa matkakohteen valinnassa. Myös vastuullinen matkanjärjestäjä koetaan tärkeäksi. Neljäsosa suomalaisista ilmoittaa arvioivansa turvallisuutta mediauutisoinnin perusteella.

Matkamessujen teettämään tutkimukseen vastasi reilut 1 000 suomalaista.

Aiheeseen liittyvät artikkelit