MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen kolumnissaan: OP-ryhmässä etsitään Karhiselle seuraajaa - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Talous

MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen kolumnissaan: OP-ryhmässä etsitään Karhiselle seuraajaa

Jouni Kemppainen väläyttää Reijo Karhisen seuraajaehdokkaiksi Timo Ritakalliota, Olli Rehniä ja Jaakko Pehkosta.
Jarkko Sirkiä
Reijo Karhinen on toiminut OP-ryhmän johdossa vuodesta 2007.

"Osuuskunnan hallintoneuvosto on kaikessa hiljaisuudessa aloittanut uuden pääjohtajan etsinnän", kirjoittaa MT:n päätoimittaja Jouni Kemppainen perjantaina ilmestyneessä kolumnissaan.

Kemppaisen mukaan OP:n nimitysvaliokunnalle annettiin valtuus hakea seuraajaa nykyiselle pääjohtajalle Reijo Karhiselle runsas kuukausi sitten.

"Yksi ehdokas voisi olla Ilmarisen toimitusjohtaja Timo Ritakallio. Hän on OP-ryhmän kasvatti ja kotoisin Satakunnasta, Vampulasta. Myös politiikasta Suomen Pankkiin siirtynyt Olli Rehn voisi tulla kyseeseen. Savolaistaustainen entinen EU:n talouskomissaari ja keskustalainen ministeri voisi olla juuri sopiva vahvan suomalaisen osuustoiminnallisen liikkeen johtoon. Aivan tavatonta ei ole, vaikka etsintää johtava professori Jaakko Pehkonen sijoittuisi itse pääjohtajan tehtävään", Kemppainen spekuloi kirjoituksessaan pankin johtajakandidaatteja.

Jouni Kemppaisen kolumni:

OP:n Karhiselle etsitään seuraajaa

Lue lisää

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

Kolme on joukosta poissa

OP:n kolossimainen omistuskonttori muuttui vuokratiloiksi – pankki leikkasi kuluja ja tienasi korkokatteella

OP-ryhmän tulos kasvoi 165 miljoonaa euroa