OP-ryhmä rakentaa maanlaajuisen lääkäriasemaverkoston - Talous - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Talous

OP-ryhmä rakentaa maanlaajuisen lääkäriasemaverkoston

Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata on Pohjola Sairaala tai Pohjola Lääkäriasema.
Markku Vuorikari

OP-ryhmä perustaa maanlaajuisen lääkäriasemaverkoston. Lääkäriasemat tarjoavat yleis- ja erikoislääkäripalveluita sekä diagnostiikkapalveluita. Finanssiryhmä on aiemmin kertonut rakentavansa Suomeen uuden sairaalaverkoston Pohjola-nimellä. OP avaa uudet yksityissairaalat ensin Tampereella ja Oulussa ja sen jälkeen Kuopiossa ja Turussa. OP-ryhmä avasi vuonna 2014 Helsingissä omistamansa ortopediaan erikoistuneen Omasairaalan.

"Suomalainen terveydenhoitoala on voimakkaassa murroksessa. Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata on Pohjola Sairaala tai Pohjola Lääkäriasema", sanoo OP-ryhmän terveys- ja hyvinvointipalveluista vastaava johtaja Olli Lehtilä.

OP-ryhmä kertoo laajentuvansa lähivuosina terveys- ja hyvinvointipalveluihin, joista se tekee neljännen liiketoiminta-alueensa. OP-ryhmä laajenee uuden strategiansa mukaan finanssitoimijasta digitaalisen ajan monialaiseksi palveluyritykseksi.

"Terveys- ja hyvinvointipalveluiden laajentaminen on luonteva osa perustehtävämme toteuttamista ja samalla merkittävä askel finanssitoimijasta kohti monialaista palveluyritystä", pääjohtaja Reijo Karhinen sanoo tiedotteessa.

OP-ryhmän mukaan finanssitoimialalle tulee jatkuvasti lisää kilpailua digitaalisen murroksen takia. OP aloittaa samalla digitalisoinnin vauhdittamiseksi kehittämisohjelman, johon se investoi seuraavien viiden vuoden aikana jopa kaksi miljardia euroa.

OP kertoo nostavansa taloudellisten tavoitteiden rinnalle omistaja-asiakkaiden lukumäärätavoitteen. OP tavoittelee puolta miljoonaa uutta omistaja-asiakasta, kun nyt omistaja-asiakkaita on 1,6 miljoonaa.

Lue lisää

Historia toistaa nyt itseään – mutta tällä kertaa Suomen nostaa kriisistä digi- ja ilmasto-osaaminen, uskoo Reijo Karhinen

OP:n tulos jäi kauas vuoden takaisesta – Vallilan konttorin myynti tuki koronakriisin synkistämää alkuvuotta

Kolme on joukosta poissa

Pankkiasiat kannattaa nyt hoitaa etänä – laskujen maksu onnistuu myös ilman internetiä