Talous

Orpo ministeriöiden liikennekiistasta: En halua enää jauhaa

Ministeri Petteri Orpo sanoo, että VM ei ole virallisesti ollut mukana liikenneverkkoyhtiön valmistelussa.
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Ministeri Anne Berner (kesk.) ilmoitti maanantaina liikenne- ja viestintäministeriö keskeyttävän paljon kritiikkiä saaneen liikenneverkkoyhtiön valmistelun.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, ettei hän halua enää jauhaa tai pöyhiä ministeriönsä kiistaa liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) kanssa liikenneverkkoyhtiön valmistelusta.

LVM lähetti eilen illalla puoli yhdeksän aikaan tiedotteen, jonka mukaan valtiovarainministeriön virkamiehet ovat olleet alusta asti liikenneverkkoyhtiön valmistelussa mukana. Orpo puolestaan sanoo, että VM ei ole ollut mukana valmistelussa virallisesti.

"Lähtökohta on se, että en halua tätä asiaa enää jauhaa tai pöyhiä. Se ei siitä etene enää yhtikäs mihinkään", Orpo sanoi Brysselissä, jossa hän osallistui aiemmin päivällä EU:n talousministerien kokoukseen.

Orpo ei ottanut kantaa liikenne- ja viestintäministeriön antamaan tietoon, jonka mukaan kahdeksan valtiovarainministeriön virkamiestä on osallistunut selvityksen valmisteluun. Hän vetosi siihen, ettei ole lukenut ministeriön tiedotetta.

"VM ei ole ollut normaalihallintokäytäntöjen mukaisesti, virallisesti, mukana näissä eikä ole siten myöskään kommentoinut virallisesti loppuraporttia", Orpo sanoi.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) vetämä selvitystyö keskeytettiin aiemmin tällä viikolla, kun hallituskumppanit perussuomalaiset ja kokoomus olivat kritisoineet suunnitelmia. Keskustelua on sen jälkeen käyty siitä, miksi Berner johti hanketta kuulematta hallituskumppaneita jo ennen selvityksen julkaisua.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kokoomus julkisti työllistämiskeinonsa: porrastaisi ansiosidonnaisen, poistaisi työttömyysputken ja lisäisi paikallista sopimista

Puolueiden kiivain kesäkokoussesonki on käynnissä – kokoomus alkaa haastaa perussuomalaisia: "Ei voi olla niin, että vain osoittaa ongelmia ja antaa monimutkaisiin ongelmiin yksinkertaisia ratkaisuvaihtoehtoja"

Kokoomus aikoo haastaa hallitusta ja perussuomalaisia