Talous

Suomalaisyritykselle miljoonakaupat – Doranovan laitteet puhdistavat saastunutta maata Kiinassa

Vesilahtelainen Doranova kertoo olevansa yksi ensimmäisistä ulkomaisista yrityksistä Kiinan kasvavilla maaperän kunnostusmarkkinoilla.
Doranova
Doranova ja kiinalainen asiakas allekirjoittivat lisenssi- ja yhteistyösopimuksen Pekingissä 28.4.2017.

Suomalainen Doranova on tehnyt kolmen miljoonan euron arvoisen sopimuksen pilaantuneen maaperän ja pohjaveden kunnostuslaitteistosta kiinalaisen Beijing Xishan Environment Technologyn kanssa.

Yhtiö antaa asiakkaalle käyttöoikeuden patentoimaansa teknologiaan kolmeksi vuodeksi. Teknologian lisäksi Doranova kouluttaa asiakkaan henkilöstöä ja osallistuu projektin suunnitteluun ja toteutukseen.

Ensimmäisen kohteen puhdistus Kiinassa on tarkoitus aloittaa vielä tulevana kesänä.

Doranovan mukaan tarve maaperän kunnostukselle on valtava, sillä Kiinan valtion maaperästä on ympäristöministeriön mukaan saastunutta noin 16,1 prosenttia ja viljelymaasta 19,1 prosenttia. Puhdistuksen kysyntää lisäävät viime vuonna voimaan tulleet ympäristöasetukset.

Aiemmin Doranova on myynyt kaatopaikkakaasujen talteenotto- ja hyötykäyttöjärjestelmiä Vietnamiin. Yhtiö arvioi kysyntää olevan myös Lähi-Idässä ja Afrikassa.

Doranovassa työskentelee 17 henkeä. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vesilahdella Pirkanmaalla.

Lue lisää

Sipilä siirtyy ympäristövaliokunnan johtoon, Vanhanen nimettiin ulkoasiain- ja lakivaliokuntiin

Laaja pilaantunut maa-alue puhdistettiin lämpömenetelmällä ensimmäistä kertaa Suomessa – turkismuokkaamon käyttämät liuottimet saatiin hävitettyä syvältä maaperästä

Kannonkoskelaisfirma on kehittänyt tekniikoita sementin korvaamiseksi teollisuuden sivuvirroilla – "Meillä on myös ratkaisu viherlipeäsakan hyödyntämiseen"

Seinäjokelainen ympäristöalan yritys ratkoo järvien ongelmia Floridassa ja Etiopiassa – "Nyt odotamme, että covid-19-maailmasta päästään normaalioloihin"