Talous

Suomi kiinnostaa turisteja – eniten rahaa käyttävät kiinalaiset

Talous 21.03.2017

Kiinalainen matkailija käyttää ostoksiin ja palveluihin 940, ruotsalainen venäläinen 175 euroa.


Jarkko Sirkiä
Hongkongilaiset Aubrey ja Kamsing Chan kävivät tällä viikolla Suomessa toista kertaa.

Suomi kiinnostaa ulkomaisia matkailijoita. Suomeen tehtiin viime vuonna 7,7 miljoonaa matkaa, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuonna 2015, selviää Finpron Visit Finland -yksikön matkailijatutkimuksesta.

Eniten turisteja tulee Venäjältä, Virosta, Ruotsista, Saksasta ja Kiinasta. Suurin kasvuryhmä ovat kiinalaiset, joita käy pääkaupunkiseudulla ja Lapissa. Vaikka matkailu EU-maista on suurinta, Visit Finland pitää kiinnostavina myös Japania, Koreaa, Singaporea ja Intiaa, vaikka matkailijamäärät ovat vielä pieniä.

Ryhmänä eniten rahaa käyttivät venäläiset, koska heitä käy Suomessa eniten, 2,7 miljoonaa. Yksittäinen venäläinen käyttää reissullaan kuitenkin vain 175 euroa, ruotsalainen 200 ja virolainen 136 euroa.

Hövelein turisti eli kiinalainen jättää Suomeen 940 euroa. Kiinalaisia seuraavaksi eniten rahaa käyttävät matkailijat tulevat Espanjasta, Ranskasta, USA:sta ja Japanista, ja heiltä kaikilta kuluu matkalla 500–600 euroa. Mukana ovat myös ulkomailla asuvat, mutta Suomessa käyvät henkilöt.

Kaikkiaan matkailu tuo Suomeen 14 miljardin euron tulot, josta ulkomaiset turistit käyttivät ostoksiin ja palveluihin 2,5 miljardia euroa.

TAK Oy:n toteuttamaan tutkimukseen haastateltiin yli 19 000 ulkomaista matkailijaa.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT