Talous

Talouslehti Forbesin Suomen-toimitus irtisanoutui – lehden ilmestyminen viivästyy

Luottamuspula työnsä vasta aloittaneen toimituksen ja latvialaiskustantajan välillä kärjistyi.
Kuvankaappaus Forbes Suomen verkkosivuilta
Forbes Suomi on taas kertaalleen ruuvannut ensimmäisen lehtensä julkaisukelloa.

Talousaikakauslehti Forbesin Suomen-toimitus on irtisanoutunut. Tunnetun yhdysvaltalaisen talousaikakauslehden ensimmäisen suomenkielisen numeron piti ilmestyä helmikuun lopussa. Kolmihenkisen toimituksen lähdettyä viime viikolla, latvialaiskustantaja SK Media on päättänyt siirtää Forbes Suomen ensimmäisen numeron julkaisupäivää kuukaudella eteenpäin, 28. maaliskuuta 2017.

Päätoimittajaksi valittu Nina Broström perustelee toimituksen ja omaa lähtöään luottamuspulalla latvialaista kustantajaa kohtaan:

"Työskentelylle ei ollut toimintaedellytyksiä. Syynä ei ollut Forbes tai lehden formaatti", Broström kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Forbes Suomen latvialaiskustantaja Arkadijs Steimans ja kaupallinen johtaja Fredrik Nars valittavat allekirjoittamassaan tiedotteessa, että "toimittajat eivät pystyneet tuottamaan lehden sisältöä Forbesin linjausten mukaisesti ja he päättivät jättäytyä pois. He perustelivat lähtöään lehden sisältömarkkinointia koskevalla ohjeistuksella, Brand Voicella".

Irtisanoutuneen päätoimittaja Broströmin mukaan toimitukselle oli sopimatta suunniteltu työtehtäviä, jotka olivat Suomessa käytössä olevia journalistisia eettisiä sääntöjä vastaan.

Forbes Suomen johto kertoo nyt käyttävänsä lisäajan lehden ensimmäisen numeron valmisteluun: "Tulemme käyttämään tämän lisäajan varmistaaksemme, että Forbes Suomi lanseerataan formaattimme mukaisesti, kuten muissa 37 maassa, joissa Forbes ilmestyy."

Alunperin Forbesin suunnitelmissa oli lanseerata suomenkielinen Forbes jo keväällä 2014. Silloin sekä Suomen talous että mainosmarkkinat olivat jatkuvassa laskussa, ja Forbes siirsi Suomeen tuloaan.

Viime syksynä lehden markkinoitiin ilmestyvän joulukuussa. Aikataulu osoittautui epärealistiseksi, ja sitä myöhennettiin.

Forbes Suomen tavoitteena on muuttaa liike-elämän kulttuuria: "Pyrimme nousemaan johtavaksi talousmediaksi Suomessa."

"Tuomme markkinoille vaihtoehtoisia näkökulmia, jotka inspiroivat liike-elämän päättäjiä kokeilemaan uudenlaisia lähestymistapoja Suomen talouskasvun edistämiseksi."

Talousaikakauslehti Forbes täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Amerikkalaislehti on taloudellisesti menestynyt sekä printissä että verkossa.

Fredrik Narsin Suomen myyntitiimin johdolla lehteen on yhtiön mukaan myyty mainontaa jo yli 500 000 euron arvosta. Forbes on vuokrannut itselleen toimitilat Helsingin Unioninkadulta.

"Liike-elämän päättäjät, jotka edustavat Forbesin lukijoita ja mainostajia, ovat toivottaneet uuden talousmedian tervetulleeksi Suomen markkinoille", Forbes Suomi toteaa 30. tammikuuta julkaistavassa tiedotteessaan,

Kustantajan mukaan ensimmäisen numeron sisällöstä on valmiina 70 prosenttia. Lehden sisällöstä on alkuperäisen tavoitteen mukaan puolet käännetty Forbesin ulkomaisista lehdistä, puolet kotimaista. Lehti hakee nyt tiimiinsä uusia toimittajia, "jotka ovat valmiita kirjoittamaan suomalaisten yrittäjien menestystarinoista."

Lue lisää

Kuka uskaltautuu seuraavaan hallitukseen?

Perussuomalaisten puoluekokous käynnistyi Seinäjoella – Halla-aho keskittyi avauspuheessaan arvostelemaan mediaa

Verotietojensa luovuttamista medialle vastustaneiden henkilöllisyys ei ole salassapidettävä tieto, linjaa hallinto-oikeus

Metsätaloutta höykytetään mennen, tullen ja tavatessa sosiaalisessa mediassa – pelastaako Metsäsäätiö?