Talous

Tiesitkö: Kaikista nuorimmat arvostavat säästämistä eniten

Huolettomaksi rahankäyttäjäksi mieltää itsensä 20 prosenttia suomalaisista.
Jaana Kankaanpää
Kotitalouksien velkaantumisaste on nousussa. Oman talouden pahimpina uhkina pidetään sairautta ja työttömyyttä.

Entisaikaan säästettiin pitkäänkin ennen kuin mitään isoa tohdittiin ostaa. Nykyään luotolla eläminen on yli puolelle suomalaisista hyvinkin luonteva tapa. Iällä ei ole suhtautumiseen merkitystä, mutta naiset ovat luotonottoon miehiä kriittisempiä.

Marttaliiton ja LähiTapiolan tekemän kyselytutkimuksen mukaan 70 prosenttia suomalaisista pitää itseään suunnitelmallisena rahankäyttäjänä. Huolettomia arvioi olevansa joka viides kansalainen.

Kotitalouksien velkaantumisaste on nousussa, mutta tutkimukseen vastanneiden mukaan oman talouden suurimpia uhkia ovat sairaus ja työttömyys.

Vastaajat punnitsivat tutkimuksessa paitsi itseään myös omia vanhempiaan rahankäyttäjinä. Yleisesti ottaen vastaajat mielsivät, että säästeliäisyys on heidän vanhemmilleen tärkeämpää kuin heille itselleen.

Aivan nuorimmat kuitenkin tekevät tässäkin asiassa irtiottoa vanhempiinsa. He nimittäin pitävät säästämistä suurena hyveenä muita yleisemmin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaisilla on selkeä mielipide siitä, miten paljon lasten harrastuksiin saa enintään palaa rahaa kuukaudessa – toiveet ovat melko lähellä todellisuutta

LähiTapiolan uusi pääjohtaja Juha Koponen on säänneltyjen alojen ammattilainen – "Keskinäinen yhtiö on uusi avaus"

Pienkuormaajien aiheuttamat tulipalot lisääntyneet – LähiTapiolan viime vuoden korvaussumma yli kaksi miljoonaa euroa