Talous

Ylituotantoa, vuosia jatkunut hintakriisi ja nyt koronan iskut: "Moni turkistarhayhtiö kärsii sekä kannattavuus- että maksuvalmiusongelmista"

Koronavirus koettelee koko maailmaa. Covid-19-taudin vaikutuksista on nähty vasta osa. Koronan kourissa sätkii myös turkiselinkeino.
Johannes Tervo
”Useat suomalaiset tarhayhtiöt vähentävät tuotantoaan. Osa pitää välivuoden. Muutamia yrityksiä on asetettu konkurssiin", yrittäjä Esa Rantakangas summaa alan tilannetta.

Turkistarhaus on erittäin Kiina-keskeinen toimiala. Kiina on suuri turkisten tuottaja, mutta se on myös suuri ostaja. Turkisten jalostuskapasiteetista valtaosa on Kiinassa.

Kun koronavirus pysäytti Kiinan, turkiselinkeino huomasi sen äkkiä. Ala alkoi saada viruksesta juontuvia taloudellisia iskuja ensimmäisten joukossa.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

MT:n kysely: Liki puolet suomalaisista kieltäisi turkistarhauksen – nuoret, naiset ja vihreät innokkaimpia elinkeinon kieltäjiä

Lehtimäen koronatilanne kiihtymisvaiheeseen – altistuneissa paljon ikäihmisiä sekä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä

Tanskalaisia turkistarhaajia Suomeen? ”Kyselyitä Tanskasta on jo tullut”, Saga Fursin toimitusjohtaja Magnus Ljung kertoo – turkisten huutokauppayhtiön osakekurssi vahvistunut Helsingin pörssissä

Koronaa ei ole löydetty suomalaisilta minkkitarhoilta — 15 tarhaa tutkittu